ALBANIJA       95€

 

 

ALBANIJA

DRAČ - BERAT - ELBASAN - TIRANA - KRUJA - SKADAR

4 DANA

Albanija je jedna od poslednjih neotkrivenih tajni, zemlja sa velikim prirodnim i duhovnim bogatstvom, koja je preko 50 godina 20 vijeka bila potpuno izolovana od ostatka svijeta. Ono što ova zemlja nudi su nezaboravni živopisni predjeli i nesvakidašnje prirodne ljepote ujedinjene sa bogadatom istorijom i kulturom i nadaleko poznatom ljubaznošću lokalnog stanovništva.

Balkanske ture -  Albanija

 

1.dan : DRAČ Polazak iz Bijelog Polja u ranim jutarnjim satima, putovanje prema Podgorici. Dalje do graničnog prelaza Božaj i nastavak putovanja prema Draču preko Skadra i Tirane. Smještaj u hotel nakon čega slijedi obilazak gradskih znamenitosti:   Arheološki muzej,  Rimski  amfiteatar, Gradske zidine, Venecijanska kula, Trg Liria. Natstavak šetnje morskom rivom uz mogućnost organizovanja ručka u Ventus Harbour. Nakon ručka slobodno vrijeme (predlažemo posjetu Flagship i Blue Star šoping centrima). Povratak u hotel, slobodno vrijeme, noćenje.

 

2.dan : APOLONIJA - BERATDoručak. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet. Prva stanica je Apolonija, arheološko nalazište sa građevinama iz ilirskog,grčkog,rimskog i srednjovijekovnog perioda. Odlazak u Berat – grad hiljadu prozora,po mnogima, najlepši grad ove zemlje. Ovaj dobro očuvani nekadašnji otomanski grad neki smatraju i jednim od najlepših na Balkanu. Pod zaštitom je UNESCO-a. Slobodno vrijeme za ručak i obilazak grada. Povratak u Drač, slobodno vrijeme, noćenje.

 

Elbasan

 

 

3.dan : ELBASAN - TIRANA Doručak. Putovanje prema Elbasanu, obilazak grada. Ostaci nekada monumentalne tvrđave Kaljaje u Elbasanu su svakako glavna turistička znamenitost i obeležje grada. Odlazak do albanske prestonice Tirane, panoramsko razgledanje grada, nakon čega slijedi obilazak centra Tirane ( Skenderbeg trg, Sahat kula, šetnja prelijepim bulevarom do Trga Majke Tereze). Fakultativni odlazak na ručak u Panoramic Bar&Restoraunt, sa koga se pruža nevjerovatan pogled na čitavu Tiranu.. Povratak u Drač, slobodno vrijeme, noćenje.

 

 

4.dan : KRUJA – SKADARDoručak, odjavljivanje iz hotela, putovanje prema Kruji, jednoj od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih znamenitosti Albanije. Tvrđava Kruja, na padinama planine Sari Salltiku, sa ostacima Fatiha džamije je između 1443. i 1468. godine bila utvrđenje albanskog heroja Skanderbega, a danas njegov muzej. Nastavak putovanja prema Skadru. Odlazak na tvrđavu Rozafu, nakon toga fakultativni odlazak na ručak u restoran Sqiponia. Slijedi slobodno vrijeme za obilazak centra Skadra. Povratak za Crnu Goru sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Bijelo Polje u kasnim večernjim satima.

 

Skadar

 

U cijenu je uključeno:

  • prevoz turističkim autobusom prema programu,
  • smještaj u hotelu sa 3* u Draču (3 noćenja sa doručkom)
  • troškove vodiča grupe i organizacije putovanja

  U cijenu nije uključeno:

  • individualni troškovi,
  • ulaznice ( Arheološki muzej i Amfiteatar u Draču, Skenderbegov muzej, Etnografski muzej Berat, Tvrđava Rozafa – komplet 10 €)
  • sve usluge koje nijesu navedene u programu.
  • međunarodno putno osiguranje ( izdaje agencija, 5€)

  Napomene:

-minimum za realizaciju programa je 40 učesnika, ukoliko je broj prijavljenih učenika manji agencija zadržava pravo otkazivanja putovanja ili korigovanja cijena,

  Način plaćanja: U zavistosti od termina sklapanja Ugovora, mogućnost plaćanja na rate

 

          Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije ,,R A M S'’

INFORMACIJE, PITANJA I REZERVACIJE


Fotografije


Pošalji te poruku

Santorini / Grcka-Egejsko more 419€

Santorini ocarava svojim raznobojnim stenama koje se uzdizu iz mora, prepoznatljiv je po kucama bijele boje, zapanjujucim panoramama, romanticnim zalascima sunca, vulkansko pjescanim plazama. Zbog svojih tamnih stijena i pijeska, plaze Santorinija privlace sunce, brze se zagrijavaju i duze zadrzavaju toplotu. Zato lezanje na ovom pijesku povoljno djeluje na tijelo i opusta ga. Ima cete priliku da uzivate u tepidarijumu i masazi i vulkanskim kamenjem u jednom! Onda ni ne cudi sto Santorini godisnje posjeti preko 1,5 miliona turista.

SARANDA + KRF 99€

Krf je jedno od najljepsih grckih ostrva. Leži u Jonskom moru, a sjeverno se spaja sa Jadranskim. Krf se ubraja među najimućnije regione u Grčkoj. Prema grčkoj mitologiji, ostrvo je dobilo ime po kćerki boga Asopa, nimfi Kerkiri, koju je oteo Posejdon. Zbog svoje veoma bujne vegetacije Grci su ovo ostrvo nazvali i "Zeleno ostrvo".

JUZNA TOSKANA-BAJKOVITA ITALIJA Polazak:04.03.2020 190€

Vodimo vas u najživopisniji i najromantičniji dio Italije - južna Toskana. Italijanska bajka počinje obilaskom jedne od najljepših banja Italije Chianciano terme. Tokom boravka u ovom dijelu Toskane, pruža vam se prilika da posjetite Arezzo, Cortonu, Sineu, San Gimignano I Pienzu, bisere smještene između toskanskih brda sa vinogradimo i hacijendama Bajka ne bi bila potpuna bez obilaska etrurskog grada - Arezza u kojem je snimljen film " La vira e bella" Vodimo vas u najživopisniji i najromantičniji dio Italije - južna Toskana. Italijanska bajka počinje obilaskom jedne od najljepših banja Italije Chianciano terme. Tokom boravka u ovom dijelu Toskane, pruža vam se prilika da posjetite Arezzo, Cortonu, Sineu, San Gimignano I Pienzu, bisere smještene između toskanskih brda sa vinogradimo i hacijendama Bajka ne bi bila potpuna bez obilaska etrurskog grada - Arezza u kojem je snimljen film " La vira e bella"

Sign In