ISTANBUL 06.03.-11.03.2019.       175€

 

 

ISTANBUL

Termin putovanja: 06.03.-11.03.2019.

6 dana / 3 noći

Prevoz, hotel sa doručkom, vodič

Istanbul, milionska košnica koja jednom rukom grli Evropu, a drugom Aziju nikada neće prestati da očarava posjetioce. Bizantion, Konstantinopolj ili Carigrad kojim god ga imenom nazivate, kulturna ostavština na vratima, između istoka i zapada postajala je sve raskošnija. Istanbul je bez pretjerivanja, spoj dva svijeta, a nigdje ih nećete naći tako međusobno isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Istanbul, obilazak Istanbula

 

1 dan 06.03.2019.  Polazak autobusa u dogovoreno vrijeme, sa dogovorenog mjesta. Noćna  vožnja preko Srbije i Bugarske sa kraćim  usputnim sadržavanjima po potrebi grupe.

 

2 dan 07.03.2019. Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima, smještaj u hotel, slobodno vrijeme.. Odlazak na Taksim javnim prevozom (fakultativno). Noćenje

 

3 dan 08.03.2019. Doručak. Fakultativni obilazak Topkapi muzeja, Aja Sofije, Plave džamije, Hipodroma… Slobodno vrijeme, povratak u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim časovima fakultativno odlazak u nacionalni restoran na večeru sa programom (tursko veče: večera, 2 pića, trbušni ples). Noćenje.

 

Bosfor, Istanbul, putovanje za osmi mart

 

4 dan 09.03.2019.  Doručak. U podnevnim satima panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča -Vaseljenska patrijasija-posjeta,Zlatni rog, Galata most, prolazak kroz moderne kvartove Istanbula Taksim i Bejolu, prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju, poseta bregu Čamlidža, jednom od najljepših izletišta i vidikovcu Istanbula... Oko 17h fakultativno izlet krstarenje brodom po Bosforu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

5.dan 10.03.2019.  Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela, organizovan odlazak na Kapali čarsiju.  Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti ili šoping. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme kada je planiran polazak prema Crnoj Gori. Noćna vožnja preko Bugarske i Srbije sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

 

6.dan 11.03.2019. Dolazak u popodnevnim satima.

 

Cijena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji;
 • tri ND (noćenje i doručak) u hotelu 3* na Laleli/Istanbul;
 • usluge vodiča i lokalnog vodiča prema programu ,
 • troškove organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne obuhvata:

 • ulaznice prilikom fakultativnih obilazaka;
 • individualne troškove,
 • putno zdravstveno osiguranje

Cijene fakultativnih izleta (podložne promjeni):

 • Krstarenje Bosforom- 15€
 • Obilazak muzeja (Aja Sofija, Plava dzamija, Topkapi-osnovna ulaznica, vodic i prevoz)- 35€
 • Tursko veče- 40€ (večera, 2 pića, show program)

NAPOMENE

 • Smještaj je organizovan u hotelima kategorisanim od strane Ministarstva turizma zemlje u koje se putuje, ulazak u hotel nakon 14:00, izlazak do 10:00h.
 • Program je rađen na bazi minimalno 30 plativih učesnika. Ukoliko je broj prijavljenih putnika manji agencija zadržava pravo otkazivanja putovanja ili korigovanja cijena,
 • doplata za jednokrevetnu sobu 40% od cijene aranžmana,
 • obilazak pojedinih lokalitete ne podrazumijeva i ulazak u iste, što predstavlja uobičajenu praksu na ovakvim putovanjima,
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervcije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije (podložne su promjenama)... Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je više od 50% putnika.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...)
 • Popust za djecu do 12 godina 50%, u pratnji 2 odrasle osobe, 30% u pratnji 1 odrasle osobe,
 • Način plaćanja: 4 RATE

Istanbul

INFORMACIJE, PITANJA I REZERVACIJE


Fotografije


Pošalji te poruku

VERONA - MILANO - GARDALAND - VENECIJA - SIRMIONE 22.08.2019.

Italija ima vise UNESCO zasticenih spomenika nego bilo koja druga zemlja na svijetu. Njih cak 50. Mnogi od najvecih svjetskih brendova dolaze iz Italije. Nutela, Ferari, Versace imena su za koje je cuo citav svijet. Zakon nalaze da sve gondole u Veneciji moraju bite crne boje. Italijanska trobojka nastala je po uzoru na trobojku Francuske. Tokom dugo godina, zastava Italije se mijenjala, a danasnje trio boje, predstavljaju nadu, vjeru i milosrdstvo.

Loutraki + izlet u Atinu

LOUTRAKI – jedan od najljepsih grckih primorskih gradova I najstarija I najcuvenija termalna banja u Geckoj, savrsena je kombinacija mediteranske klime, kristalno cistog plavog mora, bujne vegetacije I toplih mineralnih izvora u podnozju planine Gerania. NAFPLION – turisticki dragulj Grcke star tri milenuma, ostvo POROS za koje je Lorens Darel rekao da je najblazenije mjesto koje je upoznao… duge pjescane plaze, nestvarno lijepa priroda, najukusnije kalamata masline, kristalno cisto more..

KRF

KRF – jedno ostrvo mora zaista biti miljenik prirode, da bi izgledao kao Krf. Mozda je to jedino objasnjenje za toliku ljepotu, bujnu vegetaciju, prelijepe pjescane plaze, tirkizno plavo more.. Istorija je gradu Krfu podarila, dvije tvrdjave, stari grad sa divnim palatama, crkvu Sv Spiridona iz XVI vijeka, prostrani trg Spianadu sa palatom Liston.. Istorijska u kulturna bogatstva podsjecaju na sve civilizacije koje koje su ostrvom protutunjale kroz vijekove I ostavile svoj pecat..

Sign In