JUZNA TOSKANA-BAJKOVITA ITALIJA POLAZAK:04.03.2020 190€       

 

 

 

JUŽNA TOSKANA

BAJKOVITA ITALIJA

Period: 04.03-09.03.2020

 

Vodimo vas u najživopisniji i najromantičniji dio Italije - južna Toskana. Italijanska bajka počinje obilaskom jedne od najljepših banja Italije Chianciano terme. Tokom boravka u ovom dijelu Toskane, pruža vam se prilika da posjetite Pienzu i Montalcina, dva bisera smještena između toskanskih brda sa vinogradimo i hacijendama i da degustirate toskanskih vina i obilazak srednjovjekovnih gradića - Montepluciano. Bajka ne bi bila potpuna bez obilaska etrurskog grada - Arezza u kojem je snimljen film " La vira e bella"

 

juzna Toskana, 8.mart

 

 1.Dan  Bijelo Polje Polazak iz Bijelog Polja u dogovoreno vrijeme. Putovanje autobusom visoke turističke klase prema Italiji. Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

 

2.dan  Arezzo- Chiancino Terme

U prijepodnevnim satima dolazak u Arezzo jedan od najljepših toskanskih gradova, nekada važnog etrurskog i rimskog grada u dolini rijeke Arno. Po dolasku šetnja gradom… Piazza Grande – trg koji datira iz XIII veka, poznat je i po scenama iz filma „La Vita e Bella”, Vazarijeva Loggia, Duomo – predivno gotičko zdanje posvećeno Svetom Donatu, crkva Svetog Franje, Petrarkina kuća…Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema  Chianciano Terme, gdje ćemo biti smješteni  Smještaj u hotelu 3*. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju istorijskim centrom. Noćenje.

 

3.dan  FIRENCA_ CORTONA

Nakon doručka fakultativni izlet za Firencu Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: Ponte Vekio, Krstionica, palata Ufići, Medići, Dantova kuća, trg Sinjorija, Palata Piti…slobodno vrijeme. U povratku posjeta Cortoni gradiću etrurskog porekla, na koji su svoj trag ostavili I Rimljani, a ponovo cveta u vrijeme renesanse. U ovom gradu snimljen je film ,,Pod suncem Toskane’’.  Povratak u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje

 

 

 4.dan . SIENA-SAN GIMIGNANO-PIENZA  Doručak. Fakultativno posjeta  Sieni, San Gimignanu I , Pienzce. Putovanje prema Sieni, sa pauzom radi fotopgrafisanja u poznatim pejzažima Toskane. Po  dolasku slijedi šetnja gradom u pratnji vodiča: Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre di Mangia, Cappella della Piazza, Loggia della Mercanzia, Via di Citta, Palazzo Chigi-Saracini, Duomo. Slobodno vrijeme za  individualne aktivnosti.  Nastavak putovanja do San Gimignana – malog srednjovekovnog grada, sa dobro očuvanim gradskim ambijentom iz XIII i XIV veka. Po dolasku šetnja gradom, slobodno vrijeme u popodnevim satima putovanje do živopisne Pienze, smještene na uzvišenju u srcu najljepše toskanske doline Val d'Orcia. Obilazak istorijskog centra, remek-djela renesansnog urbanizma: Palazzo Piccolomini - nekadašnja rezidencija pape Pija II, Duomo, Palazzo Borgia... Slobodno vrijeme po želji grupe za večeru. .. Povratak u Chianciano Terme u večernjim časovima. Noćenje.

 

5.dan  CHIANCIANO TERME – odjava iz hotela I odlazak do outlet Valdichiana Outlett Village, koji se nalazi pored autoputa.  U dogovoreno vrijeme polazak prema CG/Srbiji  Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor. Noćna vožnja.

 

6.dan  Bijelo Polje. Dolazak u popodnevnim satima

 

  

CIJENA ARANŽMANA: 190€

 

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • Prevoz luksuznim autobusima visoke turistike klase (klima, audio, video oprema)
  • Tri noćenja sa doručkom u hotelu 3*, smještaj u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
  • Obilaske prema programu uz pratnju stučnog profesionalnog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

 

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Međunarodno zdrastveno osiguranje
  • Turističku taksu  po osobi koja se plaća na recepciji hotela
  • Fakultativne posjete I ulaznice za posjete kulturno-istorijskim spomenicima, individualne troškove

 

NAPOMENE

  • Smještaj je organizovan u hotelima kategorisanim od strane Ministarstva turizma zemalja u koje se putuje
  • Program je rađen na bazi 40 plativih učesnika. Ukoliko je broj prijavljenih putnika manji agencija ima pravo otkazivanja putovanja ili korigovanja cijena, doplata za jednokrevetnu sobu 40% od cijene aranžmana
  • Fakultativni dio programa je neobavezan, a sastoji se od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, a zavise od broja prijavljenih putnika i okolnosti na lokalitetima. Minimalan broj za realizaciju  fakultativnih izleta je 30 putnika 

 

INFORMACIJE,PITANJA I REZERVACIJE


Fotografije


Pošalji te poruku

Santorini / Grcka-Egejsko more 419€

Santorini ocarava svojim raznobojnim stenama koje se uzdizu iz mora, prepoznatljiv je po kucama bijele boje, zapanjujucim panoramama, romanticnim zalascima sunca, vulkansko pjescanim plazama. Zbog svojih tamnih stijena i pijeska, plaze Santorinija privlace sunce, brze se zagrijavaju i duze zadrzavaju toplotu. Zato lezanje na ovom pijesku povoljno djeluje na tijelo i opusta ga. Ima cete priliku da uzivate u tepidarijumu i masazi i vulkanskim kamenjem u jednom! Onda ni ne cudi sto Santorini godisnje posjeti preko 1,5 miliona turista.

SARANDA + KRF 99€

Krf je jedno od najljepsih grckih ostrva. Leži u Jonskom moru, a sjeverno se spaja sa Jadranskim. Krf se ubraja među najimućnije regione u Grčkoj. Prema grčkoj mitologiji, ostrvo je dobilo ime po kćerki boga Asopa, nimfi Kerkiri, koju je oteo Posejdon. Zbog svoje veoma bujne vegetacije Grci su ovo ostrvo nazvali i "Zeleno ostrvo".

JUZNA TOSKANA-BAJKOVITA ITALIJA Polazak:04.03.2020 190€

Vodimo vas u najživopisniji i najromantičniji dio Italije - južna Toskana. Italijanska bajka počinje obilaskom jedne od najljepših banja Italije Chianciano terme. Tokom boravka u ovom dijelu Toskane, pruža vam se prilika da posjetite Arezzo, Cortonu, Sineu, San Gimignano I Pienzu, bisere smještene između toskanskih brda sa vinogradimo i hacijendama Bajka ne bi bila potpuna bez obilaska etrurskog grada - Arezza u kojem je snimljen film " La vira e bella" Vodimo vas u najživopisniji i najromantičniji dio Italije - južna Toskana. Italijanska bajka počinje obilaskom jedne od najljepših banja Italije Chianciano terme. Tokom boravka u ovom dijelu Toskane, pruža vam se prilika da posjetite Arezzo, Cortonu, Sineu, San Gimignano I Pienzu, bisere smještene između toskanskih brda sa vinogradimo i hacijendama Bajka ne bi bila potpuna bez obilaska etrurskog grada - Arezza u kojem je snimljen film " La vira e bella"

Sign In