PJEšAčENJE - PLANINSKA SELA BIJELOG POLJA       

PJEŠAČENJE - PLANINSKA SELA BIJELOG POLJA

 

Da li ste ikada čuli za zemlju ,,Crnih brda'' zvanu Crna Gora?
Ako želita da uživate u netaknutoj prirodi i istražite zašto za Crnu Goru kažu da je,,Divlja Ljepota'', ako želite da naučite nešto o kulturi i načinu života na ovom području, pronašli ste pravo mjesto.
Visoke planine Crne Gore , sa vrhovima preko 2000mnv, planinska jezera poznata kao ,,gorske oči,’’ bistre planinske rijeke će vam ponuditi nezaboravne trenutke u toplim ljetnjim danima, na čistom vazduhu, gdje možete da se družite sa lokalnim ljudima, da probate domaću kuhinju....
U ovoj turi po sjeveru Crne Gore, ljubitelji prirode i planinari mogu uživati u divljoj ljepoti kakva se ne može naći ni na jednom drugom mjestu u Evropi. Tu su nepregledna zelena prostranstva, prekrasni planinski pejzaži, cvjetna polja i živopisna sela. Tokom ture posjetioci mogu osjetiti bogatu istoriju i raznoliku kulturu i kuhinju ovog kraja.

Pjesacenje, planinska sela Bijelog Polja

 

1.DAN:  BIJELO POLJE

Smještaj (smještaj u domacinstvu ili hotel 3*,4). Večera. Noćenje

2.DAN: BISTRICA

Nakon doručka transfer do škole u Bistrici, odakle počinje pješačenje. Staza vodi do manastira Sv. Nikola u Podvrhu (6km) jedan pravaca). Tura je lagana, trajanje ture 5-6 sati. Usput se posjećuje domacinstvo koje proizvodi rakiju. Degustacija rakije od jabuke, šljive ili kruške, u zavisnosti od sezone, moguće je prisustvovati procesu proizvodnje (jesen). Moguće je kupiti rakiju od domaćina. Ručak u vidu piknika. U popodnevnim satima povratak u selo. Večera. Noćenje.

 

Manastir podvrh pjesacenje

 

3.DAN: KORITA– LAĐEVAC

Nakon doručka transfer do Ličina, odakle počinje pješačenje prema Lađevcu. Staza je lagana 6km u jednom pravcu. Kružna staza. Vrijeme trajanja ture 6-7 sati. Ručak može biti u domaćinstvu ili u vidu piknika.  Povratak u popodnevnim satima. Večera. Noćenje.

 

4.DAN: BJELASICA

Polazak iz Ravne Rijeke preko Majstorovine do planinarskog doma Cmiljače, odakle počinje pješačenje. Nakon uživanja u pogledu na Bijelo Polje od doma se lagano penje do Turjaka (1912). Spuštanje prema katunu koji obavezno posjećujemo na ovim turama, organizovani ručak, domaći sir, mlijeko, domaci hljeb... Nakon ručka nastavljamo uspon prema Ogorelici, pa dalje prema Šiškom jezeru. Odmor kod jezera. Povrak do Bardovog dola, gdje se čeka prevoz za transfer do Bijelog Polja. Povratak u hotel. Vecera i nocenje.

 

Pjesacenje Obrov

 

 5.DAN: BIJELO POLJE-OBROV

Start ove pješačke staze je u podnožju Obrova. Prvi vidikovac je na trećem kilometru i odatle se sa jedne strane vidi čitavo Bijelo Polje, a sa druge obronci Pešterske visoravni.Tokom uspona na Obrov stalno imate pogled na grad i okolinu. Na samom vrhu (Čokotin) nalazi se mermerni putokaz koji nam pokazuje u kom pravcu i koliko su udaljena okolna mjesta i planine koje se mogu vidjeti sa vrha.
Pri spuštanju, staza jednim dijelom vodi kroz mladu hrastovu šumu, pa se zatim ponovo uključujemo na makadamski put koji će nas odvesti do asfalta, te do podnožja Obrova odakle smo i krenuli.  Odlazak grupe moze biti u popodnevnim satima, a moze se kombinovati sa ostalim turama.

 

INFORMACIJE, PITANJA I REZERVACIJE

 

 


Fotografije


Pošalji te poruku

Privatne ture u regionu

Za sve klijente koji su ograniceni vremenom, poslovnim i porodicnim obavezama, obezbijedili smo mogucnost organizacije privatnih tura sopstvenim vozilima. Agencija poseduje kombi od 8 mesta i mini bus od 17 mjesta.

VERONA - MILANO - GARDALAND - VENECIJA - SIRMIONE 22.08.2019.

Italija ima vise UNESCO zasticenih spomenika nego bilo koja druga zemlja na svijetu. Njih cak 50. Mnogi od najvecih svjetskih brendova dolaze iz Italije. Nutela, Ferari, Versace imena su za koje je cuo citav svijet. Zakon nalaze da sve gondole u Veneciji moraju bite crne boje. Italijanska trobojka nastala je po uzoru na trobojku Francuske. Tokom dugo godina, zastava Italije se mijenjala, a danasnje trio boje, predstavljaju nadu, vjeru i milosrdstvo.

Loutraki + izlet u Atinu

LOUTRAKI – jedan od najljepsih grckih primorskih gradova I najstarija I najcuvenija termalna banja u Geckoj, savrsena je kombinacija mediteranske klime, kristalno cistog plavog mora, bujne vegetacije I toplih mineralnih izvora u podnozju planine Gerania. NAFPLION – turisticki dragulj Grcke star tri milenuma, ostvo POROS za koje je Lorens Darel rekao da je najblazenije mjesto koje je upoznao… duge pjescane plaze, nestvarno lijepa priroda, najukusnije kalamata masline, kristalno cisto more..

Sign In