PJEšAčENJE - PLANINSKA SELA BIJELOG POLJA       

PJEŠAČENJE - PLANINSKA SELA BIJELOG POLJA

 

Da li ste ikada čuli za zemlju ,,Crnih brda'' zvanu Crna Gora?
Ako želita da uživate u netaknutoj prirodi i istražite zašto za Crnu Goru kažu da je,,Divlja Ljepota'', ako želite da naučite nešto o kulturi i načinu života na ovom području, pronašli ste pravo mjesto.
Visoke planine Crne Gore , sa vrhovima preko 2000mnv, planinska jezera poznata kao ,,gorske oči,’’ bistre planinske rijeke će vam ponuditi nezaboravne trenutke u toplim ljetnjim danima, na čistom vazduhu, gdje možete da se družite sa lokalnim ljudima, da probate domaću kuhinju....
U ovoj turi po sjeveru Crne Gore, ljubitelji prirode i planinari mogu uživati u divljoj ljepoti kakva se ne može naći ni na jednom drugom mjestu u Evropi. Tu su nepregledna zelena prostranstva, prekrasni planinski pejzaži, cvjetna polja i živopisna sela. Tokom ture posjetioci mogu osjetiti bogatu istoriju i raznoliku kulturu i kuhinju ovog kraja.

Pjesacenje, planinska sela Bijelog Polja

 

1.DAN:  BIJELO POLJE

Smještaj (smještaj u domacinstvu ili hotel 3*,4). Večera. Noćenje

2.DAN: BISTRICA

Nakon doručka transfer do škole u Bistrici, odakle počinje pješačenje. Staza vodi do manastira Sv. Nikola u Podvrhu (6km) jedan pravaca). Tura je lagana, trajanje ture 5-6 sati. Usput se posjećuje domacinstvo koje proizvodi rakiju. Degustacija rakije od jabuke, šljive ili kruške, u zavisnosti od sezone, moguće je prisustvovati procesu proizvodnje (jesen). Moguće je kupiti rakiju od domaćina. Ručak u vidu piknika. U popodnevnim satima povratak u selo. Večera. Noćenje.

 

Manastir podvrh pjesacenje

 

3.DAN: KORITA– LAĐEVAC

Nakon doručka transfer do Ličina, odakle počinje pješačenje prema Lađevcu. Staza je lagana 6km u jednom pravcu. Kružna staza. Vrijeme trajanja ture 6-7 sati. Ručak može biti u domaćinstvu ili u vidu piknika.  Povratak u popodnevnim satima. Večera. Noćenje.

 

4.DAN: BJELASICA

Polazak iz Ravne Rijeke preko Majstorovine do planinarskog doma Cmiljače, odakle počinje pješačenje. Nakon uživanja u pogledu na Bijelo Polje od doma se lagano penje do Turjaka (1912). Spuštanje prema katunu koji obavezno posjećujemo na ovim turama, organizovani ručak, domaći sir, mlijeko, domaci hljeb... Nakon ručka nastavljamo uspon prema Ogorelici, pa dalje prema Šiškom jezeru. Odmor kod jezera. Povrak do Bardovog dola, gdje se čeka prevoz za transfer do Bijelog Polja. Povratak u hotel. Vecera i nocenje.

 

Pjesacenje Obrov

 

 5.DAN: BIJELO POLJE-OBROV

Start ove pješačke staze je u podnožju Obrova. Prvi vidikovac je na trećem kilometru i odatle se sa jedne strane vidi čitavo Bijelo Polje, a sa druge obronci Pešterske visoravni.Tokom uspona na Obrov stalno imate pogled na grad i okolinu. Na samom vrhu (Čokotin) nalazi se mermerni putokaz koji nam pokazuje u kom pravcu i koliko su udaljena okolna mjesta i planine koje se mogu vidjeti sa vrha.
Pri spuštanju, staza jednim dijelom vodi kroz mladu hrastovu šumu, pa se zatim ponovo uključujemo na makadamski put koji će nas odvesti do asfalta, te do podnožja Obrova odakle smo i krenuli.  Odlazak grupe moze biti u popodnevnim satima, a moze se kombinovati sa ostalim turama.

 

INFORMACIJE, PITANJA I REZERVACIJE

 

 


Fotografije


Pošalji te poruku

ISTANBUL –POLAZAK 20.05.2020 180 €

Istanbul je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja prijestolnica triju velikih carstava - rimskog, bizantskog i otomanskog. Ankara je proglašena njezinim glavnim gradom. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.

SOLUN-METEORI Polazak 05.03.2020 120€

SOLUN – izuzetan i nesvakidašnji grad na raskrsnici istoka i zapada,“veliki vizantijski muzej“, „most zaliva Termaikos“, „raj za hupoholičare“… vjerovatno jedini grad na svijetu koji je poznatiji po svom nadimku nego po pravom imenu-Thessaloniki. Zagonetan, uzbudljiv, kosmopolitski, donosi svojim posjetiocima bogatstvo i specifičnost kulturno-istorijskog nasleđa, arhitekture, običaja, religije i umjetnosti… Meteori , kompleks pravoslavnih manastira na čudesnim stijenama-prizor kakav nigdje na svijetu nećete vidjeti, a sa vrha pogled koji podsjeća na maštovita platna slikara nadrealista…

KRF-VASKRS Polazak 16.04.2020 185€

Na grčkom ostrvu Krfu, praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo, predstavlja veličanstven događaj, koji harmonično ujedinjuje pravoslavnu vjeru, venecijansko nasleđe, brojne litije u pratnji filharmonijskih orkestara i opojni dah proljeća. Takvo bogatstvo tradicije, snažan religijski osjećaj i sveprisutnu radost najznačajnijeg hrišćanskog praznik, događaj je koji preporučujemo da doživite.Na grčkom ostrvu Krfu, praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo, predstavlja veličanstven događaj, koji harmonično ujedinjuje pravoslavnu vjeru, venecijansko nasleđe, brojne litije u pratnji filharmonijskih orkestara i opojni dah proljeća. Takvo bogatstvo tradicije, snažan religijski osjećaj i sveprisutnu radost najznačajnijeg hrišćanskog praznik, događaj je koji preporučujemo da doživite.

Sign In