LIPSKA PEĆINA       

 

 

 

LIPSKA PEĆINA

Pećina Lipa je jedna od najvećih pećinskih spomenika u Crnoj Gori. Pećina sa svojim divnim I divljim sistemom od 2,5km prolaza I hala je mjesto koje morate posjetiti na vašoj turneji u Crmoj Gori. Razni priznati istraživači iz 19 vijeka ostavili su pisana dokumenta o pećinskim formacijama I njenom postojanju, istraživanja su nastavljena u 20. I 21. vijeku.

U pećini Lipa priroda je stvorila razigrane I jedinstvene oblike pećinskih ukrasa (stalagmita I stalaktita) koji svojim posjetiocima ostavljaju trajni utisak. Danas pretstavlja ne samo jedno od najboljih mjesta za posjetiti na Cetinju, već I prirodne atrakcije koje ne smijete propustiti u Crnoj Gori.

 

Lpiska pećina

 

U 2015. godini, pećina je bila otvorena za nezaboravne ture u kojima su posjetioci bili praćeni lokalnim vodičima koji su ljubazni, uslužni I dobro obučneni. Pećinske ture su lako dostupne jer se pećina Lipa nalazi samo 33km od Budve, a 35 km od Podgorice I 5km od Cetinja. Njegova ugradnja u stazama I moderna rasvjeta čine ga još privlačnijim I savršeno sigurnijim.

Obilazak pećine:

Napravljen po želji naših najzahtjevnijih posjetilaca, ova tura će vam pretstaviti naskorivtije uglove pećina. Imaćete priliku da uživate u prekrasnim podzmenim sadržajima osjetiti vjetar koji puše kroz različite pećinske prolaze posjetiti neke od najpoznatijih špiljskih dvorana I prošetati glavnim pećinskim hodnikom. Obilazak traje 60 minuta (uključujući vožnju vozom od parkirališta do ulaza u pećinu) što je dovoljno vremena da prigrlite sve te mnoge pećinske karakteristike. Očekuju se razigrani oblici stalaktita I stalagmita. Obilazak je takođe pogodan za djecu svih uzrasta ili porodice.

 

Obilazak Lipske pećine

 

Pećinska tura

Mogućnosti se kreću od ulaska u pećinu u visokom stilu spuštanjem od  plafona do užeta do istraživanja svakog skrivenog ugla, ukrasa I skrivenog jezera. Profesionalni vodič tokom cijele turneje je obavezan. Ako tražite jedinstveno bogatije I dublje iskustvo uzmite ekstremnu opciju I osvojite srce pećine.

 

Lipska pecina, Cetinje

 

INFORMACIJE, PITANJA I REZERVACIJE


Fotografije


Pošalji te poruku

VERONA - MILANO - GARDALAND - VENECIJA - SIRMIONE 22.08.2019.

Italija ima vise UNESCO zasticenih spomenika nego bilo koja druga zemlja na svijetu. Njih cak 50. Mnogi od najvecih svjetskih brendova dolaze iz Italije. Nutela, Ferari, Versace imena su za koje je cuo citav svijet. Zakon nalaze da sve gondole u Veneciji moraju bite crne boje. Italijanska trobojka nastala je po uzoru na trobojku Francuske. Tokom dugo godina, zastava Italije se mijenjala, a danasnje trio boje, predstavljaju nadu, vjeru i milosrdstvo.

LEFKADA

Lefkada, Leucadia, Santa Maura… Carobno neodoljivo ostrvo u srcu Jonskog mora, sa svojim cudesnim plazama I tirkizno plavim morem koje ovo ostrvociine posebno drugacijim velicanstveno lijepim.. Ali ne vrijedi opisivati jer ako jedna slika vrijedi vise od hiljadu rijeci, Lefkada vrijedi vise od hiljadu slika.. I sam pogled na plazu Porto Katsiki neka Vam bude dovoljan da odlucite gdje na ljetovanje

Loutraki + izlet u Atinu

LOUTRAKI – jedan od najljepsih grckih primorskih gradova I najstarija I najcuvenija termalna banja u Geckoj, savrsena je kombinacija mediteranske klime, kristalno cistog plavog mora, bujne vegetacije I toplih mineralnih izvora u podnozju planine Gerania. NAFPLION – turisticki dragulj Grcke star tri milenuma, ostvo POROS za koje je Lorens Darel rekao da je najblazenije mjesto koje je upoznao… duge pjescane plaze, nestvarno lijepa priroda, najukusnije kalamata masline, kristalno cisto more..

Sign In