LIPSKA PEĆINA       

 

 

 

LIPSKA PEĆINA

Pećina Lipa je jedna od najvećih pećinskih spomenika u Crnoj Gori. Pećina sa svojim divnim I divljim sistemom od 2,5km prolaza I hala je mjesto koje morate posjetiti na vašoj turneji u Crmoj Gori. Razni priznati istraživači iz 19 vijeka ostavili su pisana dokumenta o pećinskim formacijama I njenom postojanju, istraživanja su nastavljena u 20. I 21. vijeku.

U pećini Lipa priroda je stvorila razigrane I jedinstvene oblike pećinskih ukrasa (stalagmita I stalaktita) koji svojim posjetiocima ostavljaju trajni utisak. Danas pretstavlja ne samo jedno od najboljih mjesta za posjetiti na Cetinju, već I prirodne atrakcije koje ne smijete propustiti u Crnoj Gori.

 

Lpiska pećina

 

U 2015. godini, pećina je bila otvorena za nezaboravne ture u kojima su posjetioci bili praćeni lokalnim vodičima koji su ljubazni, uslužni I dobro obučneni. Pećinske ture su lako dostupne jer se pećina Lipa nalazi samo 33km od Budve, a 35 km od Podgorice I 5km od Cetinja. Njegova ugradnja u stazama I moderna rasvjeta čine ga još privlačnijim I savršeno sigurnijim.

Obilazak pećine:

Napravljen po želji naših najzahtjevnijih posjetilaca, ova tura će vam pretstaviti naskorivtije uglove pećina. Imaćete priliku da uživate u prekrasnim podzmenim sadržajima osjetiti vjetar koji puše kroz različite pećinske prolaze posjetiti neke od najpoznatijih špiljskih dvorana I prošetati glavnim pećinskim hodnikom. Obilazak traje 60 minuta (uključujući vožnju vozom od parkirališta do ulaza u pećinu) što je dovoljno vremena da prigrlite sve te mnoge pećinske karakteristike. Očekuju se razigrani oblici stalaktita I stalagmita. Obilazak je takođe pogodan za djecu svih uzrasta ili porodice.

 

Obilazak Lipske pećine

 

Pećinska tura

Mogućnosti se kreću od ulaska u pećinu u visokom stilu spuštanjem od  plafona do užeta do istraživanja svakog skrivenog ugla, ukrasa I skrivenog jezera. Profesionalni vodič tokom cijele turneje je obavezan. Ako tražite jedinstveno bogatije I dublje iskustvo uzmite ekstremnu opciju I osvojite srce pećine.

 

Lipska pecina, Cetinje

 

INFORMACIJE, PITANJA I REZERVACIJE


Fotografije


Pošalji te poruku

Privatne ture u regionu

Za sve klijente koji su ograniceni vremenom, poslovnim i porodicnim obavezama, obezbijedili smo mogucnost organizacije privatnih tura sopstvenim vozilima. Agencija poseduje kombi od 8 mesta i mini bus od 17 mjesta.

KRF-VASKRS Polazak 16.04.2020 185€

Na grčkom ostrvu Krfu, praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo, predstavlja veličanstven događaj, koji harmonično ujedinjuje pravoslavnu vjeru, venecijansko nasleđe, brojne litije u pratnji filharmonijskih orkestara i opojni dah proljeća. Takvo bogatstvo tradicije, snažan religijski osjećaj i sveprisutnu radost najznačajnijeg hrišćanskog praznik, događaj je koji preporučujemo da doživite.Na grčkom ostrvu Krfu, praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo, predstavlja veličanstven događaj, koji harmonično ujedinjuje pravoslavnu vjeru, venecijansko nasleđe, brojne litije u pratnji filharmonijskih orkestara i opojni dah proljeća. Takvo bogatstvo tradicije, snažan religijski osjećaj i sveprisutnu radost najznačajnijeg hrišćanskog praznik, događaj je koji preporučujemo da doživite.

JUZNA TOSKANA-BAJKOVITA ITALIJA Polazak:04.03.2020 190€

Vodimo vas u najživopisniji i najromantičniji dio Italije - južna Toskana. Italijanska bajka počinje obilaskom jedne od najljepših banja Italije Chianciano terme. Tokom boravka u ovom dijelu Toskane, pruža vam se prilika da posjetite Arezzo, Cortonu, Sineu, San Gimignano I Pienzu, bisere smještene između toskanskih brda sa vinogradimo i hacijendama Bajka ne bi bila potpuna bez obilaska etrurskog grada - Arezza u kojem je snimljen film " La vira e bella" Vodimo vas u najživopisniji i najromantičniji dio Italije - južna Toskana. Italijanska bajka počinje obilaskom jedne od najljepših banja Italije Chianciano terme. Tokom boravka u ovom dijelu Toskane, pruža vam se prilika da posjetite Arezzo, Cortonu, Sineu, San Gimignano I Pienzu, bisere smještene između toskanskih brda sa vinogradimo i hacijendama Bajka ne bi bila potpuna bez obilaska etrurskog grada - Arezza u kojem je snimljen film " La vira e bella"

Sign In