VRHOVI BALKANA - CRNA GORA I ALBANIJA       

,,Vrhovi Balkana’’  je poznata staza koja povezuje Crnu Goru, Albaniju i Kosovo  namijenjena  je ljubiteljima prirode sa dobrom fizičkom kondicijom. Prelazak iz zemlje u zemlju preko planinskih vijenaca, daje Vam mogucnost da saznate nešto više o mjestima gdje su ljudi vjekovima živjeli kao pastiri i farmeri. Gostoljubivost  i ljubaznost stanovnika ovih krajeva  uz prirodnu ljepotu kakvu posjeduje, daje mogucnost održivom razvoju ovog kraja, kroz pružanje usluga u vidu smještaja i ishrane turistima.

U ovoj turi koja povezuje Albaniju I Crnu Goru ljubitelji prirode i planinari mogu uživati u divljoj ljepoti kakva se ne može naći ni na jednom drugom mjestu u Evropi. Tu su nepregledna zelena prostranstva, prekrasni planinski pejzaži, cvjetna polja i živopisna sela. Tokom ture posjetioci mogu osjetiti bogatu istoriju, raznoliku kulturu i kuhinju ovog kraja.

Vrhovi Balkana, Crna Gora, Albanija

 

Program:

1.dan:  GUSINJE

Smještaj (hotel 2*) Večera. Noćenje

2.dan: Grbaja– Hridsko jezero

Nakon doručka transfer Bajrovića katuna, odakle počinje pješačenje do Hridskog jezera (1980mnv.Staza je duga cca 10 km, kružna, djelimično vodi kroz šumu, kamenjar i makadamski put. Tura traje 5-6 sati u zavisnosti od spremnosti grupe. U popodnevnim satima povratak u Gusinje i transfer do doline Grbaja. Vrhovi koji okružuju dolinu su poznati kao crnogorski Apli. Karanfili, Očnjak, Kotlovi samo su neki od vrhova koji čine nestvarnom ovu dolinu. Od sela Dolja do podnožja planina udaljenost je oko 2km, a ljubitelji dobre fotografije, biljaka ili samo planinskog vazduha, će vrlo dobro iskoristiti boravak u ovoj dolini. Povratak.  Večera. Noćenje.

 

3.dan: Vusanje– Theth

Nakon doručka polazak na pješačenje. Kraći transfer do sela Vusanje. Obilazak Vodopada Grlja i Oka Skakavcie, dalje prema Ropojanskom jezeru koje se nalazi blizu granice sa Albanijom. Staza je duga oko 20km preko planinskih vijenaca, sa brojnim vidicima na okolna brda.  Dolazak u Theth u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u jednu od gostinskih kuca u Thethiju. Theth je poznat po  tradicionalnoj arhitekturi, kuce gradjene od kamena, sa prirodnim balkonima. Večera. Noćenje.

 

 4.dan: Theth– Valbona

Polazak nakon doručka, pješačenje do Thethija do Valbone. Staza je duga oko 15km,  ide kroz šumu do Qaf Valbone (1800mnv). A sa Qafe se pruža nezaboravan pogled na najljepšu dolinu u Prokletijama Valbonu koja je sa svih strana okružena sa visokim, skoro uvijek pod snijegom, vrhovima.  Put dalje nastavlja preko sela Ragam i dalje do mjesta gdje je predvidjeno prenoćiste. Prtljag se prenosi na konjima ili mulama. Smještaj u gostinskoj kući. Večera i noćenje.

 

 5.dan: Valjbona– Gusinje

Nakon doručka lagano se napušta dolina, staza vodi preko rijeke dalje prema katunu Buni Retit Bard i dalje na Qaf Preslop (2035mnv), gdje se ponovo ulazi u našu zemlju. Sa Qafe se pruža pogled na najviši vrh Crne Gore Zla Kolata 2534 mnv. Dolazak u Gusinje u kasnim popodnevnim satima. Večera. Noćenje.

 

6. dan: kraj programa

Vrhovi Balkana, Crna Gora, Albanija, pjesacenje

Program uključuje:
Smjestaj privatni smjestaj, hotel 2*, gostinske kuce u Thetiju i Valboni, Puni pansion, bez obzira na smještaj, Tranfsere prema programu, Uslugu vodiča na engleskom, franscuskom, njemackom jeziku, Organizaciju putovanja
 
Program ne uključuje:
Piće tokom ishrane (ako je irganizovano u restoranu), sve nepomenute usluge, individualne troškove.
 
Napomene:
· Ovaj program je rađen za goste koji žele provesti vise vremena u prirodi, imaju dobru fizicku kondiciju, min 4 max 15 osoba
· Cijene zavise od broja osoba u grupi, tipu smjestaja I sezoni
· Raspored dana može biti pormijenjen, ako je uslovljen nastalom situacijom koju organizator nije mogao da planira (vremenski uslovi, elementarne nepogode itd)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fotografije


Pošalji te poruku

VERONA - MILANO - GARDALAND - VENECIJA - SIRMIONE 22.08.2019.

Italija ima vise UNESCO zasticenih spomenika nego bilo koja druga zemlja na svijetu. Njih cak 50. Mnogi od najvecih svjetskih brendova dolaze iz Italije. Nutela, Ferari, Versace imena su za koje je cuo citav svijet. Zakon nalaze da sve gondole u Veneciji moraju bite crne boje. Italijanska trobojka nastala je po uzoru na trobojku Francuske. Tokom dugo godina, zastava Italije se mijenjala, a danasnje trio boje, predstavljaju nadu, vjeru i milosrdstvo.

LEFKADA

Lefkada, Leucadia, Santa Maura… Carobno neodoljivo ostrvo u srcu Jonskog mora, sa svojim cudesnim plazama I tirkizno plavim morem koje ovo ostrvociine posebno drugacijim velicanstveno lijepim.. Ali ne vrijedi opisivati jer ako jedna slika vrijedi vise od hiljadu rijeci, Lefkada vrijedi vise od hiljadu slika.. I sam pogled na plazu Porto Katsiki neka Vam bude dovoljan da odlucite gdje na ljetovanje

Privatne ture u regionu

Za sve klijente koji su ograniceni vremenom, poslovnim i porodicnim obavezama, obezbijedili smo mogucnost organizacije privatnih tura sopstvenim vozilima. Agencija poseduje kombi od 8 mesta i mini bus od 17 mjesta.

Sign In