VRHOVI BALKANA - CRNA GORA I ALBANIJA       

,,Vrhovi Balkana’’  je poznata staza koja povezuje Crnu Goru, Albaniju i Kosovo  namijenjena  je ljubiteljima prirode sa dobrom fizičkom kondicijom. Prelazak iz zemlje u zemlju preko planinskih vijenaca, daje Vam mogucnost da saznate nešto više o mjestima gdje su ljudi vjekovima živjeli kao pastiri i farmeri. Gostoljubivost  i ljubaznost stanovnika ovih krajeva  uz prirodnu ljepotu kakvu posjeduje, daje mogucnost održivom razvoju ovog kraja, kroz pružanje usluga u vidu smještaja i ishrane turistima.

U ovoj turi koja povezuje Albaniju I Crnu Goru ljubitelji prirode i planinari mogu uživati u divljoj ljepoti kakva se ne može naći ni na jednom drugom mjestu u Evropi. Tu su nepregledna zelena prostranstva, prekrasni planinski pejzaži, cvjetna polja i živopisna sela. Tokom ture posjetioci mogu osjetiti bogatu istoriju, raznoliku kulturu i kuhinju ovog kraja.

Vrhovi Balkana, Crna Gora, Albanija

 

Program:

1.dan:  GUSINJE

Smještaj (hotel 2*) Večera. Noćenje

2.dan: Grbaja– Hridsko jezero

Nakon doručka transfer Bajrovića katuna, odakle počinje pješačenje do Hridskog jezera (1980mnv.Staza je duga cca 10 km, kružna, djelimično vodi kroz šumu, kamenjar i makadamski put. Tura traje 5-6 sati u zavisnosti od spremnosti grupe. U popodnevnim satima povratak u Gusinje i transfer do doline Grbaja. Vrhovi koji okružuju dolinu su poznati kao crnogorski Apli. Karanfili, Očnjak, Kotlovi samo su neki od vrhova koji čine nestvarnom ovu dolinu. Od sela Dolja do podnožja planina udaljenost je oko 2km, a ljubitelji dobre fotografije, biljaka ili samo planinskog vazduha, će vrlo dobro iskoristiti boravak u ovoj dolini. Povratak.  Večera. Noćenje.

 

3.dan: Vusanje– Theth

Nakon doručka polazak na pješačenje. Kraći transfer do sela Vusanje. Obilazak Vodopada Grlja i Oka Skakavcie, dalje prema Ropojanskom jezeru koje se nalazi blizu granice sa Albanijom. Staza je duga oko 20km preko planinskih vijenaca, sa brojnim vidicima na okolna brda.  Dolazak u Theth u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u jednu od gostinskih kuca u Thethiju. Theth je poznat po  tradicionalnoj arhitekturi, kuce gradjene od kamena, sa prirodnim balkonima. Večera. Noćenje.

 

 4.dan: Theth– Valbona

Polazak nakon doručka, pješačenje do Thethija do Valbone. Staza je duga oko 15km,  ide kroz šumu do Qaf Valbone (1800mnv). A sa Qafe se pruža nezaboravan pogled na najljepšu dolinu u Prokletijama Valbonu koja je sa svih strana okružena sa visokim, skoro uvijek pod snijegom, vrhovima.  Put dalje nastavlja preko sela Ragam i dalje do mjesta gdje je predvidjeno prenoćiste. Prtljag se prenosi na konjima ili mulama. Smještaj u gostinskoj kući. Večera i noćenje.

 

 5.dan: Valjbona– Gusinje

Nakon doručka lagano se napušta dolina, staza vodi preko rijeke dalje prema katunu Buni Retit Bard i dalje na Qaf Preslop (2035mnv), gdje se ponovo ulazi u našu zemlju. Sa Qafe se pruža pogled na najviši vrh Crne Gore Zla Kolata 2534 mnv. Dolazak u Gusinje u kasnim popodnevnim satima. Večera. Noćenje.

 

6. dan: kraj programa

Vrhovi Balkana, Crna Gora, Albanija, pjesacenje

Program uključuje:
Smjestaj privatni smjestaj, hotel 2*, gostinske kuce u Thetiju i Valboni, Puni pansion, bez obzira na smještaj, Tranfsere prema programu, Uslugu vodiča na engleskom, franscuskom, njemackom jeziku, Organizaciju putovanja
 
Program ne uključuje:
Piće tokom ishrane (ako je irganizovano u restoranu), sve nepomenute usluge, individualne troškove.
 
Napomene:
· Ovaj program je rađen za goste koji žele provesti vise vremena u prirodi, imaju dobru fizicku kondiciju, min 4 max 15 osoba
· Cijene zavise od broja osoba u grupi, tipu smjestaja I sezoni
· Raspored dana može biti pormijenjen, ako je uslovljen nastalom situacijom koju organizator nije mogao da planira (vremenski uslovi, elementarne nepogode itd)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fotografije


Pošalji te poruku

Ohrid - Polazak 05.03.2020 95€

Охрид је град у Северној Македонији, на североисточној обали Охридског језера и средиште истоимене општине. Охридска општина се састоји од града Охрида и још 28 села који заједно имају око 55.000 становника

ISTANBUL –POLAZAK 20.05.2020 180 €

Istanbul je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja prijestolnica triju velikih carstava - rimskog, bizantskog i otomanskog. Ankara je proglašena njezinim glavnim gradom. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.

SOLUN-METEORI Polazak 05.03.2020 120€

SOLUN – izuzetan i nesvakidašnji grad na raskrsnici istoka i zapada,“veliki vizantijski muzej“, „most zaliva Termaikos“, „raj za hupoholičare“… vjerovatno jedini grad na svijetu koji je poznatiji po svom nadimku nego po pravom imenu-Thessaloniki. Zagonetan, uzbudljiv, kosmopolitski, donosi svojim posjetiocima bogatstvo i specifičnost kulturno-istorijskog nasleđa, arhitekture, običaja, religije i umjetnosti… Meteori , kompleks pravoslavnih manastira na čudesnim stijenama-prizor kakav nigdje na svijetu nećete vidjeti, a sa vrha pogled koji podsjeća na maštovita platna slikara nadrealista…

Sign In