DRUMSKI BICIKLIZAM - DURMITORSKI PRSTEN       

 

 

DURMITORSKI PRSTEN

 

Drumski biciklizam je najrasprostranjenija forma biciklizma i jedan od popularnijih sportova u javnosti. Ovaj vid biciklizma se odvija prije svega na putevima, asfaltiranim ili betoniranim površinama. Podrazumeva rekreativnu vožnju, drumski biciklizam kao sport (trke) i primenu bicikla za prevoz putevima. Drumski biciklisti generalno poštuju ista pravila i zakone kao i drugi vozači koji učestvuju u saobracaju.

Durmitor, kruna u crnogorskom planinskom vijencu, okićen ledničkim smaragdnim jezerima kojih ima 18. Najveći vrh planine Durmitor je Bobotov kuk, sa 2.525 mnm.Prsten oko Durmitora je dug oko 80km, asfaltni put. Pored kanjona rijeke Tare, učesnici ove ture mogu uživati u pogledu na kanjon Sušice, Drage, Pivskih planina, kao i masiva Durmitora sa više strana.

 

Durmitorski biciklizam - drumski

 

Polazak sa Žabljaka preko sela Pitomine, Momčilovog grada do vidikovca Štuoc. Ovdje predlažemo kraću pauzu, kako bi predahnuli uz fantastičan pogled na kanjon rijeke Tare. Za pređenih 11 km visinska razlika je oko 550m. Put dalje nastavlja spuštanje prema selu Mala Crna Gora oko 500m. Može se napraviti pauza u selu uz degustaciju domaćih proizvoda. Prije spuštanja u kanjon iskoristite priliku da napravite dobru fotografiju kanjona Sušice. Spuštanje u kanjon oko 300m visinske razlike. U samom kanjonu se nalazi planinarski dom, gdje se može predahnuti. Nastavak uspona opet oko 300 m do sela Nedajno, odakle se pruža pogled na selo Mala Crna Gora i kanjon Sušice. Dalje se ide prema selu Trsa. Ovaj dio puta se svrstava u lagane dionice, blagi uspon i spust. Dolazak u Trsu gdje se nalaze nekoliko restorana, seoskih kafana  i eko sela, gdje se može prespavati. Za one koji nijesu bas dobre kondicije, predlazemo ovdje noćenje. Put od Trse prema Zabljaku u početku ide preko nepreglednih pašnjaka i livada dok se ne ukažu obronci durmitorskog masiva među kojima posebnu pažnju zavredjuje Prutaš, koji dominira svojom građom, jer izgleda kao da je satkan od mnoštva pruteva. Sledeća atrakcija na koju nailazimo jeste Sedlena Greda , koja dominira ovim regionom. Tu nas očekuje jos jedan uspon oko 200m, ali za dosta kratku dionicu. Nakon ovog uspona, slijedi spust do Žabljaka nekih 15-tak km. Ova dionica  je laganija, prolazi kroz Pošćenski kraj, pored skijališta Savin Kuk dalje do polazne tačke.

 

Drumski biciklizam

 

Program uključuje:

Najam bicikla, vodiča, transfer prtljaga, smještaj i obroke.

Ovaj program je namijenjen ljubiteljima biciklizma aftalnim putem, za one izdržljive moguće je u jednom danu proći ovu dionicu, ali ipak za one koji zele rekreativno da prođu ovaj region, ugođaj će biti potpun ako ovo predju za 2 dana.Tura je dostupna od juna do oktobra. Ukoliko nije godina sniježna, tura je dostupna od maja.

 

 


Fotografije


Pošalji te poruku

Privatne ture u regionu

Za sve klijente koji su ograniceni vremenom, poslovnim i porodicnim obavezama, obezbijedili smo mogucnost organizacije privatnih tura sopstvenim vozilima. Agencija poseduje kombi od 8 mesta i mini bus od 17 mjesta.

JUZNA TOSKANA-BAJKOVITA ITALIJA Polazak:04.03.2020 190€

Vodimo vas u najživopisniji i najromantičniji dio Italije - južna Toskana. Italijanska bajka počinje obilaskom jedne od najljepših banja Italije Chianciano terme. Tokom boravka u ovom dijelu Toskane, pruža vam se prilika da posjetite Arezzo, Cortonu, Sineu, San Gimignano I Pienzu, bisere smještene između toskanskih brda sa vinogradimo i hacijendama Bajka ne bi bila potpuna bez obilaska etrurskog grada - Arezza u kojem je snimljen film " La vira e bella" Vodimo vas u najživopisniji i najromantičniji dio Italije - južna Toskana. Italijanska bajka počinje obilaskom jedne od najljepših banja Italije Chianciano terme. Tokom boravka u ovom dijelu Toskane, pruža vam se prilika da posjetite Arezzo, Cortonu, Sineu, San Gimignano I Pienzu, bisere smještene između toskanskih brda sa vinogradimo i hacijendama Bajka ne bi bila potpuna bez obilaska etrurskog grada - Arezza u kojem je snimljen film " La vira e bella"

KRF-VASKRS Polazak 16.04.2020 185€

Na grčkom ostrvu Krfu, praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo, predstavlja veličanstven događaj, koji harmonično ujedinjuje pravoslavnu vjeru, venecijansko nasleđe, brojne litije u pratnji filharmonijskih orkestara i opojni dah proljeća. Takvo bogatstvo tradicije, snažan religijski osjećaj i sveprisutnu radost najznačajnijeg hrišćanskog praznik, događaj je koji preporučujemo da doživite.Na grčkom ostrvu Krfu, praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo, predstavlja veličanstven događaj, koji harmonično ujedinjuje pravoslavnu vjeru, venecijansko nasleđe, brojne litije u pratnji filharmonijskih orkestara i opojni dah proljeća. Takvo bogatstvo tradicije, snažan religijski osjećaj i sveprisutnu radost najznačajnijeg hrišćanskog praznik, događaj je koji preporučujemo da doživite.

Sign In