PLANINSKI BICIKLIZAM BIJELO POLJE       

 

Bijelo Polje

BICIKLIZAM

 

Brdski biciklizam je ekstremni sport u kom se biciklom vozi preko puteva kao što su šume, brda, planine, kolski putevi, parkovi, poljane itd.... Sam sport zahtjeva posebnu opremu i bicikle, kao i odrijeđena predznanja, iskustvo i tehniku za vožnju takvim vrstama puteva. Voziti se može bilo na brdskom, bilo na hibridnom biciklu, a zajednička odlika svih brdskih bicikala su široke gume sa kramponima, široke i ojačane cijevi rama i suspenzija na prednjoj viljuški.

Bijelo Polje se nalazi na magistralnom putu Beograd– Podgorica, povezano železnicom Beograd– Bar, tako da je lako dostupno. Okolina Bijelog Polja je bogom dana za biciklizam, posebno za planinski, jer staze vode preko živopisnih sela.

 

 

Bistrica - biciklizam

 

Program:

Sastanak grupe i polazak preko Rasova, gdje se odvaja put prema Boljanini i Zmincu. Uspon prema Zmincu, dalje prema Godijevu preko Gornjih Ivanja. Na ruti se nalaze živa sela, put je seoski asfaltni do raskrsnice Boljanina– Zminac odakle počinje makadam u dužini oko 9km. Put ide djelimično preko šume, na putu postoji prirodni izvor vode, tako da se ne moraju nositi velike količine vode. Uspon na ovoj dionici je oko 350m . Put izlazi u blizini seoske škole u Godijevu, odakle nekoliko km ide asfaltnim putem , pa opet 1km makadama, gdje izlazi na regionalni put Lozna– Sušica. Nakon uspona na Bukvicu, odakle se pruža pogled na okolne planine i sela, ruta ide dalje makadamskim putem do Bistrice u dužini od 13km. Uspon na ovoj dionici je oko 250m. Atraktivno mjesto na ovoj ruti jeste Vrh gdje se može napraviti kratak predah, prije spusta u Bistricu od oko 600m. U selu je moguće napraviti predah prije nastavka vožnje do Bijelog Polja. Ruta je asfaltnim putem u dužini od 16km. Opciono obilazak manastira Sv. Nikola u Podvrhu koji je udaljen 6km od sela u jednom pravcu. Povratak je istim putem. Ova dionica je 5km makadama, sa usponom do 300m, djelimično kroz šumu. Ova tura se može kombinovati sa izletima za pješačenje, ukoliko duže ostajete u Bijelom Polju.

Dužina staze je oko 52km, ukupno uspona oko 800m, spust oko 900m.

 

Planinski biciklizam

 

Program uključuje:

Najam bicikla, vodiča, transfer prtljaga, smjestaj i ishrana.

Ovaj program je namijenjen ljubiteljima planinskog biciklizma, prirodnih atrakcija. Tura je dostupna od maja do oktobra.

 

 

 

INFORMACIJE, PITANJA I REZERVACIJE


Fotografije


Pošalji te poruku

Privatne ture u regionu

Za sve klijente koji su ograniceni vremenom, poslovnim i porodicnim obavezama, obezbijedili smo mogucnost organizacije privatnih tura sopstvenim vozilima. Agencija poseduje kombi od 8 mesta i mini bus od 17 mjesta.

Loutraki + izlet u Atinu

LOUTRAKI – jedan od najljepsih grckih primorskih gradova I najstarija I najcuvenija termalna banja u Geckoj, savrsena je kombinacija mediteranske klime, kristalno cistog plavog mora, bujne vegetacije I toplih mineralnih izvora u podnozju planine Gerania. NAFPLION – turisticki dragulj Grcke star tri milenuma, ostvo POROS za koje je Lorens Darel rekao da je najblazenije mjesto koje je upoznao… duge pjescane plaze, nestvarno lijepa priroda, najukusnije kalamata masline, kristalno cisto more..

LEFKADA

Lefkada, Leucadia, Santa Maura… Carobno neodoljivo ostrvo u srcu Jonskog mora, sa svojim cudesnim plazama I tirkizno plavim morem koje ovo ostrvociine posebno drugacijim velicanstveno lijepim.. Ali ne vrijedi opisivati jer ako jedna slika vrijedi vise od hiljadu rijeci, Lefkada vrijedi vise od hiljadu slika.. I sam pogled na plazu Porto Katsiki neka Vam bude dovoljan da odlucite gdje na ljetovanje

Sign In