BIJLJNI SVIJET       

 

 

 

BILJNI SVIJET

 

U Crnoj Gori raste oko 3000 vrsta I podvrsta od 212 predstavlja balkanske endeme, a 22 su zastupljene samo u Crnoj Gori. Samo na Biogradskom jezeru raste 86 vrsta drveća. Raznolikost biljnog života u  Crnoj Gori je oduvijek privlačila pažnju domaćih I stranih stučnjaka, tako da su mnogi putnici tokom svoje ekspedicije otkrili mnogo biljnih vrsta.

 

Biljke u Crnoj Gori

 

Jedan od njih je Danijel Vincek – Slovenac koji nije mogao odoljeti ljepoti I raznolikosti biljnog svijeta, te je ostao živjeti u Crnoj Gori. Tako je 1983. godine osnovao prvu botaničku baštu u Crnoj Gori, u Kolašinu. U njegovom vrtu su biljke iz planina Bjelasica, Komovi, Hajla, I Prokletije.

U Plavu se nalazi još jedna Botanička bašta koju je osnova profesor botaničke nauke Mićo Praščević. Preporučujemo programe za botaničare koji žele da svoje iskustvo u botanici dopune na obrnocima crnogorskih planina.

Programi mogu trajati 5-10 dana u zavisnosti od grupe, a najbolja opcija je za grupe od 8-12 osoba.  Program prati određene aktivnosti na otvorenom: planiranje, biciklizam

 

Biljni svijet

 

INFORMACIJE, PITANJA I REZERVACIJE


Fotografije


Pošalji te poruku

KRF

KRF – jedno ostrvo mora zaista biti miljenik prirode, da bi izgledao kao Krf. Mozda je to jedino objasnjenje za toliku ljepotu, bujnu vegetaciju, prelijepe pjescane plaze, tirkizno plavo more.. Istorija je gradu Krfu podarila, dvije tvrdjave, stari grad sa divnim palatama, crkvu Sv Spiridona iz XVI vijeka, prostrani trg Spianadu sa palatom Liston.. Istorijska u kulturna bogatstva podsjecaju na sve civilizacije koje koje su ostrvom protutunjale kroz vijekove I ostavile svoj pecat..

Privatne ture u regionu

Za sve klijente koji su ograniceni vremenom, poslovnim i porodicnim obavezama, obezbijedili smo mogucnost organizacije privatnih tura sopstvenim vozilima. Agencija poseduje kombi od 8 mesta i mini bus od 17 mjesta.

Loutraki + izlet u Atinu

LOUTRAKI – jedan od najljepsih grckih primorskih gradova I najstarija I najcuvenija termalna banja u Geckoj, savrsena je kombinacija mediteranske klime, kristalno cistog plavog mora, bujne vegetacije I toplih mineralnih izvora u podnozju planine Gerania. NAFPLION – turisticki dragulj Grcke star tri milenuma, ostvo POROS za koje je Lorens Darel rekao da je najblazenije mjesto koje je upoznao… duge pjescane plaze, nestvarno lijepa priroda, najukusnije kalamata masline, kristalno cisto more..

Sign In