BIJLJNI SVIJET       

 

 

 

BILJNI SVIJET

 

U Crnoj Gori raste oko 3000 vrsta I podvrsta od 212 predstavlja balkanske endeme, a 22 su zastupljene samo u Crnoj Gori. Samo na Biogradskom jezeru raste 86 vrsta drveća. Raznolikost biljnog života u  Crnoj Gori je oduvijek privlačila pažnju domaćih I stranih stučnjaka, tako da su mnogi putnici tokom svoje ekspedicije otkrili mnogo biljnih vrsta.

 

Biljke u Crnoj Gori

 

Jedan od njih je Danijel Vincek – Slovenac koji nije mogao odoljeti ljepoti I raznolikosti biljnog svijeta, te je ostao živjeti u Crnoj Gori. Tako je 1983. godine osnovao prvu botaničku baštu u Crnoj Gori, u Kolašinu. U njegovom vrtu su biljke iz planina Bjelasica, Komovi, Hajla, I Prokletije.

U Plavu se nalazi još jedna Botanička bašta koju je osnova profesor botaničke nauke Mićo Praščević. Preporučujemo programe za botaničare koji žele da svoje iskustvo u botanici dopune na obrnocima crnogorskih planina.

Programi mogu trajati 5-10 dana u zavisnosti od grupe, a najbolja opcija je za grupe od 8-12 osoba.  Program prati određene aktivnosti na otvorenom: planiranje, biciklizam

 

Biljni svijet

 

INFORMACIJE, PITANJA I REZERVACIJE


Fotografije


Pošalji te poruku

JUZNA TOSKANA-BAJKOVITA ITALIJA Polazak:04.03.2020 190€

Vodimo vas u najživopisniji i najromantičniji dio Italije - južna Toskana. Italijanska bajka počinje obilaskom jedne od najljepših banja Italije Chianciano terme. Tokom boravka u ovom dijelu Toskane, pruža vam se prilika da posjetite Arezzo, Cortonu, Sineu, San Gimignano I Pienzu, bisere smještene između toskanskih brda sa vinogradimo i hacijendama Bajka ne bi bila potpuna bez obilaska etrurskog grada - Arezza u kojem je snimljen film " La vira e bella" Vodimo vas u najživopisniji i najromantičniji dio Italije - južna Toskana. Italijanska bajka počinje obilaskom jedne od najljepših banja Italije Chianciano terme. Tokom boravka u ovom dijelu Toskane, pruža vam se prilika da posjetite Arezzo, Cortonu, Sineu, San Gimignano I Pienzu, bisere smještene između toskanskih brda sa vinogradimo i hacijendama Bajka ne bi bila potpuna bez obilaska etrurskog grada - Arezza u kojem je snimljen film " La vira e bella"

ISTANBUL –POLAZAK 20.05.2020 180 €

Istanbul je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja prijestolnica triju velikih carstava - rimskog, bizantskog i otomanskog. Ankara je proglašena njezinim glavnim gradom. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.

Privatne ture u regionu

Za sve klijente koji su ograniceni vremenom, poslovnim i porodicnim obavezama, obezbijedili smo mogucnost organizacije privatnih tura sopstvenim vozilima. Agencija poseduje kombi od 8 mesta i mini bus od 17 mjesta.

Sign In