JUŽNA TOSKANA - BAJKOVITA ITALIJA 30.04.-05.05.2019.       180€

 

 

 

JUŽNA TOSKANA

BAJKOVITA ITALIJA

Period: 30.04.-05.05.2019.

 

Vodimo vas u najživopisniji i najromantičniji dio Italije - južna Toskana. Italijanska bajka počinje obilaskom jedne od najljepših banja Italije Chianciano terme. Tokom boravka u ovom dijelu Toskane, pruža vam se prilika da posjetite Pienzu i Montalcina, dva bisera smještena između toskanskih brda sa vinogradimo i hacijendama i da degustirate toskanskih vina i obilazak srednjovjekovnih gradića - Montepluciano. Bajka ne bi bila potpuna bez obilaska etrurskog grada - Arezza u kojem je snimljen film " La vira e bella"

 

Najpoznatija banja Italije

 

30.04. Bijelo Polje Polazak iz Bijelog Polja u dogovoreno vrijeme. Putovanje autobusom visoke turističke klase prema Italiji. Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

 

01.05. Chiancino Terme  Dolazak u Chianciano Terme u podnevnima satima. Smještaj u hotelu 3*. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju istorijskim centrom.  Noćenje.

 

02.05. Cortona-Arezo–Valdichiana Outlet VillageDoručak. Fakultativni izlet Cortona-Arezzo. Putovanje do Cortone, gradića etrurskog porekla, na koji su svoj trag ostavili I Rimljani, a ponovo cveta u vreme renesanse. U ovom gradu snimljen je film ,,Pod suncem Toskane’’.  Putovanje do Arezza, jednog od najljepših toskanskih gradova, nekada važnog etrurskog i rimskog grada u dolini rijeke Arno. Po dolasku šetnja gradom… Piazza Grande – trg koji datira iz XIII veka, poznat je i po scenama iz filma „La Vita e Bella”, Vazarijeva Loggia, Duomo – predivno gotičko zdanje posvećeno Svetom Donatu, crkva Svetog Franje, Petrarkina kuća… Slobodno vrijeme. Povratak u dogovoreno vrijeme I posjeta jednom od najpoznatijih outlet centara u ovom regionu Valdichiana Outlett Village (www.valdichianaoutlet.it/en/home) . Slobodno vrijeme. Povratak u Chiancino Terme u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti. Noćenje.

 

Montepulciano

 

03.05. MONTALCINO -PIENZA – MONTEPULCIANO Doručak. Fakultativno posjeta  Montalcina, Pienzce I Montepulcana. Putovanje prema srednjovekovnom gradiću – Montalcinu, koji je smešten u okviru živopisnog parka Val d’Orcia i poznat je po proizvodnji vina Brunelo. Razgledanje grada, slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do živopisne Pienze, smještene na uzvišenju u srcu najljepše toskanske doline Val d'Orcia. Obilazak istorijskog centra, remek-djela renesansnog urbanizma: Palazzo Piccolomini - nekadašnja rezidencija pape Pija II, DuomoPalazzo Borgia... Slobodno vrijeme. Nastavak putovanje do Montepulcana, poznatog središta gastronomskih užitaka. Po želji degustacija vina. Šetnja do jedinstvenog trga Piazza Grande, na kom se nalaze Duomo i raskošne palate ComunaleTaruggi i Contucci. Slobodno vrijeme. Povratak u Chianciano Terme u večernjim časovima. Noćenje.

 

04.05. CHIANCIANO TERME - Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u banji ili po dogovoru grupe putovanje prema Veneciji (gdje sse moze napraviti pauza za bus of 9 sati) :Trg SV Marka, Bazilika Sv.Marta, Duždeva palata, Campanila, Most Rialto, most uzdaha… Nastavak putovanja preko Trsta, Rijeke, ... Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor. Noćna vožnja.

 

05.05. Dubrovnik-Bijelo Polje. Po dogovoru sa grupom  pauza u Dubrovniku. Slobodno vrijeme u staromb gradu.  Nastavak putovanja prema Bijelom Polju.

 

Dubrovnik Croatia

 

CIJENA ARANŽMANA: 180€

 

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz luksuznim autobusima visoke turistike klase (klima, audio, video oprema)
 • Tri noćenja sa doručkom u hotelu 3*, smještaj u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
 • Obilaske prema programu uz pratnju stučnog profesionalnog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja

 

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno zdrastveno osiguranje
 • Turističku taksu  (3€ ) po osobi koja se plaća na recepciji hotela
 • Fakultativne posjete I ulaznice za posjete kulturno-istorijskim spomenicima, individualne troškove

 

NAPOMENE

 • Smještaj je organizovan u hotelima kategorisanim od strane Ministarstva turizma zemalja u koje se putuje
 • Program je rađen na bazi 40 plativih učesnika. Ukoliko je broj prijavljenih putnika manji agencija ima pravo otkazivanja putovanja ili korigovanja cijena, doplata za jednokrevetnu sobu 40% od cijene aranžmana
 • Fakultativni dio programa je neobavezan, a sastoji se od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, a zavise od broja prijavljenih putnika i okolnosti na lokalitetima. Minimalan broj za realizaciju  fakultativnih izleta je 30 putnika
 • Način plaćanja: na  5 mjesečnih rata, počev od 1. Februara, do .Jula ( 1.Maj se ne računa)
 • Obilazak Venecije- doplata za brod (15€) I izletnička taksa (2,5-10€ zavisno od perida)
 • Obilazak Dubrovnika 5€ po osobi, zbog plaćanja check pointa I parking
 • Po dogovoru, na 35 plativih omogućavamo + 2 gratis mjesta.
 • Ukoliko grupa želi boravak u hotelu 4*, doplata 10€

 

INFORMACIJE, PITANJA I REZERVACIJE


Fotografije


Pošalji te poruku

KRF

KRF – jedno ostrvo mora zaista biti miljenik prirode, da bi izgledao kao Krf. Mozda je to jedino objasnjenje za toliku ljepotu, bujnu vegetaciju, prelijepe pjescane plaze, tirkizno plavo more.. Istorija je gradu Krfu podarila, dvije tvrdjave, stari grad sa divnim palatama, crkvu Sv Spiridona iz XVI vijeka, prostrani trg Spianadu sa palatom Liston.. Istorijska u kulturna bogatstva podsjecaju na sve civilizacije koje koje su ostrvom protutunjale kroz vijekove I ostavile svoj pecat..

Privatne ture u regionu

Za sve klijente koji su ograniceni vremenom, poslovnim i porodicnim obavezama, obezbijedili smo mogucnost organizacije privatnih tura sopstvenim vozilima. Agencija poseduje kombi od 8 mesta i mini bus od 17 mjesta.

Loutraki + izlet u Atinu

LOUTRAKI – jedan od najljepsih grckih primorskih gradova I najstarija I najcuvenija termalna banja u Geckoj, savrsena je kombinacija mediteranske klime, kristalno cistog plavog mora, bujne vegetacije I toplih mineralnih izvora u podnozju planine Gerania. NAFPLION – turisticki dragulj Grcke star tri milenuma, ostvo POROS za koje je Lorens Darel rekao da je najblazenije mjesto koje je upoznao… duge pjescane plaze, nestvarno lijepa priroda, najukusnije kalamata masline, kristalno cisto more..

Sign In