KATUNSKI PUT - VIKEND NA KATUNU        

 

 

 

KATUNSKI PUT - VIKEND U KATUNU

Lokve – Džakovića -  Mokri Do – Murgaš – Skrobutača – Luke – Kaludarske kape

 

Katuni su aktivni od polovine maja do polovine septembra, kada se stočari spuštaju u svoja sela. Kao I u svim drugim katunima, kompletan život ovde je podređen o staranju životinjama I pravljenju sira. Stočari su gostoljubivi I prijatni I pružiće vam priliku da učestvujete u nekim od tradicionalnih aktivnosti koje predstavljaju njihov svakodnevni život. Hrana koju ćete ovde probati se ne služi ni u jednom restoranu u Crnoj Gori, posebna je I veoma ukusna.

Jagnje na ražnju je pravi specijalitet!

 

Katunski put - jednodnevni izlet

 

Osim fantastične hrane ovdje možete dobiti I druge usluge kao na primjer: kamp, iznajmljivanje šatora, ognjište I  roštilj, odmaralište iznajmljivanje konja, možete napuniti baterije na svojim uređajima I kupiti raznovrsne domaće proizvode, čuvenu domaću rakiju, tradicionalne vunene čarape I prsluke.

 

Program:

1 dan Okupljanje grupe u jutanjim satima kod hotela “Lokve” Berane. Pješačenje preko Džakovice, do katuna Mokri do (8km). Dolazak na katun u popodnevnim satima. Susret sa domaćinima, osveženje, ručak: domaći sok, mlijeko, voće, domaći specijaliteti. Nakon ručka pješačenje do katuna Murgaš (4 km) gdje nas čeka osveženje. Nakon kraćeg predaha nastavaljamo dalje prema katunu Skrobutača, gdje je organizovan smještaj. Nakon susreta sa domaćinom, osveženja I kraćeg predaha uživaćemo  u dobroj hrani koju su pripremili domaćnini. Večera. Noćenje.

 

Ukupna razdaljina: 11,5km

Najniža tačka: 1333m                                Najvisočija tačka: 1824m

Ukupan uspon: 623m                                Ukupan sputst: 493m

Vrijeme: Pješačenje 3h I 30min                Vožnja bicikla: 2h, jeep tura: 1h I 30min

 

Mokri do

 

2 dan Nakon obilnog planinskog doručka pješačenje preko katuna Luke do katuna do Kaludarske kape oko (9km). Usput postoji mogućnost obilaska katuna, kratak predah, I osveženje. Ručak u katunu Kaludarske kape. Domaći specijaliteti. Po želji grupe boravak na katunu do kasnih popodnevnih sati nakon čega slijedi transfer do sela Kaludra/Berane ili pješačenje do sela Kaludra gdje je moguće prenoćiti u predivnom ambijentu eko sela Oka ipo. Kraj programa.

 

Ukupna razdaljina: 8 500km

Najniža tačka: 1113m                      Najvisočija tačka: 1746m

Ukupan uspon: 635m                       Ukupan spust: 355m

Vrijeme pješačenja 3h                      Vožnja bicikla 2h,  Jeep tura 1h I 30min

 

Cijena 50€ po osobi, djeca ispod 12 godina plaćaju 50% od ukupne cijene

 

Cijena obuhvata:

 • Boravak na katunu, osvježenje,
 • 2 ručka, večera I doručak
 • smještaj učešće u radovima
 • poklon souvenir
 • vodička služba,
 • organizacija putovanja
 •  

Cijena ne obuhvata:

 • Prevoz od – do katuna, proizvode koje gosti žele kupiti

 

Napomene:

 • Moguće je organizovati prevoz od-do katuna uz doplatu
 • Ovaj program može biti namjenjen porodicama sa djecom preko 8 godina
 • Preporuka agencije da klijenti nose svoje peskier I posteljina
 • Programe je moguće realizovati od juna do oktobra
 • Doplata za najam za bicikla ili prevoz jeepom tokom cijele trase
 • Smještaj je planiran u planinskim vidikovcima / kolibama kapacetima 8 ležajeva, poljski toalet

 

INFORMACIJE, PITANJA I REZERVACIJE


Fotografije


Pošalji te poruku

Privatne ture u regionu

Za sve klijente koji su ograniceni vremenom, poslovnim i porodicnim obavezama, obezbijedili smo mogucnost organizacije privatnih tura sopstvenim vozilima. Agencija poseduje kombi od 8 mesta i mini bus od 17 mjesta.

VERONA - MILANO - GARDALAND - VENECIJA - SIRMIONE 22.08.2019.

Italija ima vise UNESCO zasticenih spomenika nego bilo koja druga zemlja na svijetu. Njih cak 50. Mnogi od najvecih svjetskih brendova dolaze iz Italije. Nutela, Ferari, Versace imena su za koje je cuo citav svijet. Zakon nalaze da sve gondole u Veneciji moraju bite crne boje. Italijanska trobojka nastala je po uzoru na trobojku Francuske. Tokom dugo godina, zastava Italije se mijenjala, a danasnje trio boje, predstavljaju nadu, vjeru i milosrdstvo.

Loutraki + izlet u Atinu

LOUTRAKI – jedan od najljepsih grckih primorskih gradova I najstarija I najcuvenija termalna banja u Geckoj, savrsena je kombinacija mediteranske klime, kristalno cistog plavog mora, bujne vegetacije I toplih mineralnih izvora u podnozju planine Gerania. NAFPLION – turisticki dragulj Grcke star tri milenuma, ostvo POROS za koje je Lorens Darel rekao da je najblazenije mjesto koje je upoznao… duge pjescane plaze, nestvarno lijepa priroda, najukusnije kalamata masline, kristalno cisto more..

Sign In