KATUNSKI PUT - VIKEND NA KATUNU        

 

 

 

KATUNSKI PUT - VIKEND U KATUNU

Lokve – Džakovića -  Mokri Do – Murgaš – Skrobutača – Luke – Kaludarske kape

 

Katuni su aktivni od polovine maja do polovine septembra, kada se stočari spuštaju u svoja sela. Kao I u svim drugim katunima, kompletan život ovde je podređen o staranju životinjama I pravljenju sira. Stočari su gostoljubivi I prijatni I pružiće vam priliku da učestvujete u nekim od tradicionalnih aktivnosti koje predstavljaju njihov svakodnevni život. Hrana koju ćete ovde probati se ne služi ni u jednom restoranu u Crnoj Gori, posebna je I veoma ukusna.

Jagnje na ražnju je pravi specijalitet!

 

Katunski put - jednodnevni izlet

 

Osim fantastične hrane ovdje možete dobiti I druge usluge kao na primjer: kamp, iznajmljivanje šatora, ognjište I  roštilj, odmaralište iznajmljivanje konja, možete napuniti baterije na svojim uređajima I kupiti raznovrsne domaće proizvode, čuvenu domaću rakiju, tradicionalne vunene čarape I prsluke.

 

Program:

1 dan Okupljanje grupe u jutanjim satima kod hotela “Lokve” Berane. Pješačenje preko Džakovice, do katuna Mokri do (8km). Dolazak na katun u popodnevnim satima. Susret sa domaćinima, osveženje, ručak: domaći sok, mlijeko, voće, domaći specijaliteti. Nakon ručka pješačenje do katuna Murgaš (4 km) gdje nas čeka osveženje. Nakon kraćeg predaha nastavaljamo dalje prema katunu Skrobutača, gdje je organizovan smještaj. Nakon susreta sa domaćinom, osveženja I kraćeg predaha uživaćemo  u dobroj hrani koju su pripremili domaćnini. Večera. Noćenje.

 

Ukupna razdaljina: 11,5km

Najniža tačka: 1333m                                Najvisočija tačka: 1824m

Ukupan uspon: 623m                                Ukupan sputst: 493m

Vrijeme: Pješačenje 3h I 30min                Vožnja bicikla: 2h, jeep tura: 1h I 30min

 

Mokri do

 

2 dan Nakon obilnog planinskog doručka pješačenje preko katuna Luke do katuna do Kaludarske kape oko (9km). Usput postoji mogućnost obilaska katuna, kratak predah, I osveženje. Ručak u katunu Kaludarske kape. Domaći specijaliteti. Po želji grupe boravak na katunu do kasnih popodnevnih sati nakon čega slijedi transfer do sela Kaludra/Berane ili pješačenje do sela Kaludra gdje je moguće prenoćiti u predivnom ambijentu eko sela Oka ipo. Kraj programa.

 

Ukupna razdaljina: 8 500km

Najniža tačka: 1113m                      Najvisočija tačka: 1746m

Ukupan uspon: 635m                       Ukupan spust: 355m

Vrijeme pješačenja 3h                      Vožnja bicikla 2h,  Jeep tura 1h I 30min

 

Cijena 50€ po osobi, djeca ispod 12 godina plaćaju 50% od ukupne cijene

 

Cijena obuhvata:

 • Boravak na katunu, osvježenje,
 • 2 ručka, večera I doručak
 • smještaj učešće u radovima
 • poklon souvenir
 • vodička služba,
 • organizacija putovanja
 •  

Cijena ne obuhvata:

 • Prevoz od – do katuna, proizvode koje gosti žele kupiti

 

Napomene:

 • Moguće je organizovati prevoz od-do katuna uz doplatu
 • Ovaj program može biti namjenjen porodicama sa djecom preko 8 godina
 • Preporuka agencije da klijenti nose svoje peskier I posteljina
 • Programe je moguće realizovati od juna do oktobra
 • Doplata za najam za bicikla ili prevoz jeepom tokom cijele trase
 • Smještaj je planiran u planinskim vidikovcima / kolibama kapacetima 8 ležajeva, poljski toalet

 

INFORMACIJE, PITANJA I REZERVACIJE


Fotografije


Pošalji te poruku

KRF-VASKRS Polazak 16.04.2020 185€

Na grčkom ostrvu Krfu, praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo, predstavlja veličanstven događaj, koji harmonično ujedinjuje pravoslavnu vjeru, venecijansko nasleđe, brojne litije u pratnji filharmonijskih orkestara i opojni dah proljeća. Takvo bogatstvo tradicije, snažan religijski osjećaj i sveprisutnu radost najznačajnijeg hrišćanskog praznik, događaj je koji preporučujemo da doživite.Na grčkom ostrvu Krfu, praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo, predstavlja veličanstven događaj, koji harmonično ujedinjuje pravoslavnu vjeru, venecijansko nasleđe, brojne litije u pratnji filharmonijskih orkestara i opojni dah proljeća. Takvo bogatstvo tradicije, snažan religijski osjećaj i sveprisutnu radost najznačajnijeg hrišćanskog praznik, događaj je koji preporučujemo da doživite.

ISTANBUL –POLAZAK 20.05.2020 180 €

Istanbul je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja prijestolnica triju velikih carstava - rimskog, bizantskog i otomanskog. Ankara je proglašena njezinim glavnim gradom. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.

SOLUN-METEORI Polazak 05.03.2020 120€

SOLUN – izuzetan i nesvakidašnji grad na raskrsnici istoka i zapada,“veliki vizantijski muzej“, „most zaliva Termaikos“, „raj za hupoholičare“… vjerovatno jedini grad na svijetu koji je poznatiji po svom nadimku nego po pravom imenu-Thessaloniki. Zagonetan, uzbudljiv, kosmopolitski, donosi svojim posjetiocima bogatstvo i specifičnost kulturno-istorijskog nasleđa, arhitekture, običaja, religije i umjetnosti… Meteori , kompleks pravoslavnih manastira na čudesnim stijenama-prizor kakav nigdje na svijetu nećete vidjeti, a sa vrha pogled koji podsjeća na maštovita platna slikara nadrealista…

Sign In