KATUNSKI PUT - VIKEND U KATUNU       

 

 

 

Katunski put – vikend na katunu

Čakor – Mašnički katun – Kaludarske kape

Katuni su aktivni od polovine maja do polovine septembra, kada se stočari spuštaju u svoja sela. Kao I u svim drugim katuunima kompletan život ovde je podređen ostaranju životinjama I pravljenju sira. Stočari su gostoljubivi , prijatni I pružiće vam priliku da učestvujete u nekim od tradicionalnih aktivnosti koje predstavljaju njohov svakodnevni život. Hrana koju ćete ovde probati se ne služi ni u jednom restoranu u Crnoj Gori.

Osim fantastične hrane ovdje možete dobiti I druge usluge kao na prijmer: kamp, iznajmljivanje šatora, ognjište I roštilj, odmorište, iznajmljivanje konja, možete napuniti baterije  na svojim uređajima I kupiti raznovrsne domaće proizvode, čuvenu domaću rakiju, tradicionalne vunene čarape I prsluke.

 

Katunski put - vikend na katunu

 

Program:

1 dan Dolazak na katun u prijepodnevnim  satima. Susret sa domaćinima, osveženje: domaći sok, mlijeko, sezonsko voće. Boravak u katunu po želji gostiju, učešće u seoskim radovima, pravljenju sira, muži krava, ovaca, koza. Ručak, domaći specijaliteti. Nakon ručka pješačenje do Mašinskog katuna.  (cca 9km). Po želji moguće je iznajmiti konje u katunu Rušin Krš, te konjima nastaviti do Mašinskog katuna, gdje je planirano noćenje u planinskim kolibama. Večera. Noćenje.

 

Ukupna razdaljina: 9500 km              

Najniža tačka: 1786m                        Najvisočija tačka:    1994m

Ukupan uspon 300m                         Ukupan spust: 302m  

Vrijeme pješačenje: 3h                     Vožnja bicikla 1h, vožnja jeep tura: 1h

 

Katunski put - vikend na katunu

 

2 dan Nakon obilnog planinskog doručka pješačenja preko katuna Vraćevo do katuna Kaludarske kape. Usput postoji mogućnost obilaska katuna, kratak predah I osveženje. Ručak u katunu Kaludarkse kape. Domaći specijaliteti. Po želji grupe boravak na katunu do kasnih popodnevnih sati nakon čega slijedi transfer do sela Kaludra/ Berane gdje je moguće prenoćiti u predivnom ambijentu Eko sela Oko I po.

 

Ukuona razdaljina 8500 km

Najniža tačka: 1745m                        Najvisočija tačka: 1888m

Ukupan uspon: 212m                        Ukupan spust: 259m

Vrijeme: pješačenje: 3h                    Vožnja bicikla 1h, jeep tura 1h

Cijena 50e po osobi, djeca ispod 12 godina plaćaju 50% od cijene

 

Cijena obuhvata:

 • Boravak na katunu, osveženje
 • 2 ručka, večera I doručak
 • Smještaj
 • učešće u radovima
 • poklon souvenir
 • vodička služba
 • organizacija putovanja

Cijena ne obuhvata:

 • Prevoz od – do katuna
 • proizvode koje gosti žele kupiti

Napomene:

 

 • Moguće je organizovati prevoz od do katuna uz doplatu
 • Ovaj program može biti namjenjen porodicama sa djecom I preko 8 godina
 • Preporuka agencije da klijenti nose svoje peskier I posteljinu
 • Programe je moguće realizovati od juna do oktobra
 • Doplata za najam bicikla ili jeep prevoz tokom cjele trase
 • Smještaj je planiran u vikendicama / kolibama kapaciteta 10 ležajeva, toilet dostupan u odvojenoj prostoriji

INFORMACIJE, PITANJA I REZERVACIJE


Fotografije


Pošalji te poruku

Loutraki + izlet u Atinu

LOUTRAKI – jedan od najljepsih grckih primorskih gradova I najstarija I najcuvenija termalna banja u Geckoj, savrsena je kombinacija mediteranske klime, kristalno cistog plavog mora, bujne vegetacije I toplih mineralnih izvora u podnozju planine Gerania. NAFPLION – turisticki dragulj Grcke star tri milenuma, ostvo POROS za koje je Lorens Darel rekao da je najblazenije mjesto koje je upoznao… duge pjescane plaze, nestvarno lijepa priroda, najukusnije kalamata masline, kristalno cisto more..

KRF

KRF – jedno ostrvo mora zaista biti miljenik prirode, da bi izgledao kao Krf. Mozda je to jedino objasnjenje za toliku ljepotu, bujnu vegetaciju, prelijepe pjescane plaze, tirkizno plavo more.. Istorija je gradu Krfu podarila, dvije tvrdjave, stari grad sa divnim palatama, crkvu Sv Spiridona iz XVI vijeka, prostrani trg Spianadu sa palatom Liston.. Istorijska u kulturna bogatstva podsjecaju na sve civilizacije koje koje su ostrvom protutunjale kroz vijekove I ostavile svoj pecat..

LEFKADA

Lefkada, Leucadia, Santa Maura… Carobno neodoljivo ostrvo u srcu Jonskog mora, sa svojim cudesnim plazama I tirkizno plavim morem koje ovo ostrvociine posebno drugacijim velicanstveno lijepim.. Ali ne vrijedi opisivati jer ako jedna slika vrijedi vise od hiljadu rijeci, Lefkada vrijedi vise od hiljadu slika.. I sam pogled na plazu Porto Katsiki neka Vam bude dovoljan da odlucite gdje na ljetovanje

Sign In