KRF        od 280

 

 

 

KRF

Polasci: 12 jul, 26 jul, 02 avgust, 09 avgust, 16 avgust

Cijena aranžmana: od 280 do 310€

 

KRF – jedno ostrvo mora zaista biti miljenik prirode, da bi izgledao kao Krf. Možda je to jedino objašnjenje za toliku ljepotu, bujnu vegetaciju, prelijepe pješčane plaže, tirkizno plavo more.. Istorija je gradu Krfu podarila, dvije tvrđave, stari grad sa divnim palatama, crkvu Sv Spiridona iz XVI vijeka, prostrani trg Spianadu sa palatom Liston.. Istorijska u kulturna bogatstva podsjećaju na sve civilizacije koje koje su ostrvom protutunjale kroz vijekove I ostavile svoj pečat..

 

1 dan – PODGORICA – Polazak ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja  u 20:30h. Putovanje autobusom visoke turističke klase preko graničnog prelaza Božaj, Skadra, Drača, Đirokastra.. Noćna vožnja sa kraćim pauzama.

 

2 dan KRF – Dolazak na granični prelaz Kakavia u ranim jutarnjim časovima. Nastavak putovanja do luke Igumenica, Ukrcavanje na feribot plovidba do ostrva Krf (1h:45min). Po dolasku na ostrvo , panoramski obilazak starog grada: Nova tvrđava, centrali grtadski trg Spianada, Stara tvrđava- najočuvanija vizantijska tvrđava u Grčkoj, kompleks Liston  - centar društvenog života  na Krfu, Enozis – spomenik ujedinjenju Jonskih ostrva sa Grčkom, Palata Sv Georgija I Mihaila – najljepši ostatak britanske vladavine ostrvom. Obilazak crkve Svetog Spiridona-zaštitnika ostrva. Smještaj u hotelu Arion 3* (check in oko 13h). Slobodno vrijeme za odmor, kupanje na plaza Royal Baths Mon Repo. Noćenje.

 

3 dan PALEOKASTRICA – Doručak. Organizovan cjelodnevni izlet na Paelokastricu na sjeverozapadnoj obali ostrva. Uživajte u kupanju u najprozornijoj vodi na cjelom ostrvu, obilasku manastria Paleokastrica ili vožnji brodićem do skirevnih pećina I čudesne plaže Paradise beach. Povratak u hotel u večernjim časovima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

krf

 

4 dan AQUALAND – Doručak. Organizovani fakultativni izlet u Aqualand, jedan od najvećih vodenih zabavnih parkova u Grčkoj. Očekuje Vas uzbudljiva, relaksirajuća I nezaboravna avantura u brojnim toboganima I bazenima za djecu I odrasle. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje

 

5 dan SRPSKA KUĆA- KANONI – plaža GLIFADA – Doručak. Organizovan obilazak Srpske kuće, muzeja posvećenog stradanju srpske kuće tokom Prvog svjetskog rata. Povratak u hotel, sa usputnim  obilaskom vidikovca Kanoni sa koga se pruža pogled na manastir Panagia Vlaherna I legendarno ostrvo Pontikonisi, koje prema legendi predstavlja okamenjeni Odisejev brod. U poslijepodnevnim časovima, organizovan odlazak na plažu Glifada. Slobodni vrijeme za kupanje. Povratak u hotel  u večernjim časovima. Noćenje.

 

6 dan SIDARI – Doručak. Organizovan fakultativni izlet do Sidarija na sjeveru ostrva, najneobičnijeg dijela Krfa, poznatog po spektakularnim pješčanim hidrima I lokalnoj legendi o “kanalu ljubavi” Slobodno vrijeme za kupanje. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

 

7 dan- Krstarenje istočnom obalom – Doručak. Organizovano fakultativno krstarenje istočnom obalom ostrva. Na ovom izletu očekuje Vas plovidba pored najljepših plaža istočne obale, Barbati, Nisaki, Kalami, Kulora, kupanje u egzotičnim uvalama nedostupnim sa kopna ručak na plaži, I slobodno vrijeme u Kasipodiju.  Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

 

8 dan KRF – Doručak. Slobodan dan da iskoristite za kupanje, individualne obilaske brojnih znamenitosti u starom gradu, odlazak na ostrvo Vido.. Noćenje.

 

9 dan KRF  - IGUMENICA – PODGORICA – Doručak. Napuštanje hotela. Ukrcavanje na feribot, plovidba do Igumenice. Nastavak putovanja preko Janjine, Đirokostra, Drača, Skadra.. Putovanje sa kraćim pauzama za odmor. Dolazak u Podgoricu u kasnim noćnim časovima.

 

Krf

 

HOTEL ARION 3*                                                                     

CIJENA ARANŽMANA:

 • TERMIN:  12.07.-20.07.2019. 280€
 • TERMIN:  26.07.-03.08.2019. 310€
 • TERMIN:  02.08.-10.08.2019. 310€
 • TERMIN:  09.08.-17.08.2019. 310€
 • TERMIN: 16.08.-24.08.2019. 310€

POPUSTI ZA DJECU – do 5 godina na zajedničkom ležaju – GRATIS

                                       Od 5  do 12 godina 20%

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom (klima, audio I video oprema) na navedenim relacijama
 • Smještaj u hotelu Arion 3* na bazi 7 noćenja sa doručkom (švedski sto)
 • Karte za feribot Igumenica- Krf – Igumenica
 • Obilazak starog grada sa stučnim vodičem
 • Izlet Kanoni i organizovani odlazak na plažu Glifada
 • Cjelodnevni izlet – Paleokastrica – La Grotta bar
 • Organizovani obilazak muzeja Srpska kuća
 • Turističko vođstvo puta I drugi troškovi

 

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno zdrastveno osiguranje
 • Fakultativne izlete I ulaznice u muzeje
 • Obavezne boravišne takse plaćaju se na recepciji hotela

HOTEL ARION – nalazi se na 10-ak minuta šetnje od starog grada, i na svega nekoliko koraka od plaže Anemomilos. Nedavno je renoviran, a zbog svoje idealne pozicije, visokog standarda usluga i gostoprimstva, smatra se jednim od najboljih hotela na Krfu. Sve sobe su klimatizovane, imaju direktnu telefonsku liniju, frižider, sef, kablovsku TV i WI-FI. Gosti hotela imaju i besplatan ulaz na plažu Royal beach Mon Repo, koja se nalazi na svega 60 metara od hotela Arion.

 

 KORISNE INFORMACIJE I OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

 • Lokalno vrijeme, 1 sat naprijed u odnosu na vrijeme u Crnoj Gori.
 • Temperatura. U julu i avgustu prosječne dnevne temperature su oko 34°C
 • TelefonMreže 069,068 i 067 imaju roming.
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni dio ovog programa. Za realizaciju putovanja potrebno je 35 putnika,

Ostrvo Krf nalazi se na sjeverozapadu Grčke, preko puta Epira i jedno je od najljepših grčkih ostrva. Najsjevernije je ostrvo u Jonskom moru i drugo po veličini od sedam ostrva jonskog arhipelaga. Ostrvo je izduzenog oblika i najduži dio iznosi 59 km, a najširi 27 km. Na ovom prostoru živi oko 100 hiljada stanovnika od čega u samom gradu Krfu 40 000. Osnovna djelatnost na ostrvu je turizam, a zatim slijedi poljoprivreda od čega se uzgajanje maslina ističe sa 4 miliona stabala. Na ostrvu ima oko 120 000 ležaja namijenjenih turistima.  Ostrvo sa svojom bujnom vegetacijom predstavlja pravi zeleni raj, a ako tome dodamo perfektno čistu vodu, čist vazduh i umjerenu klimu, biće Vam jasno zašto  ovo ostrvo uživa ugled najomiljenijeg ljetovalista Evrope. Na ostrvu se nalaze brojne pjesčane plaze a tu je Aqua park, najveća atrakcija ostrva. Kroz ostrvo vjekovima prodefilovali su brojni narodi, od Doraca,  Makedonaca sa Alekasandrom Velikim, Rimljani, Vizantijci, Normani, Đenovljani, Napolitanci, Mlecani, Francuzi, Austrougari, Rusi, Englezi, samo nikada nisu vladali Turci. Svi navedeni narodi ostavili su neki trag na ostrvu pa je zbog toga ovo ostrvo vrlo posebno i njegova arhitektura specifična…


Fotografije


Pošalji te poruku

LEFKADA

Lefkada, Leucadia, Santa Maura… Carobno neodoljivo ostrvo u srcu Jonskog mora, sa svojim cudesnim plazama I tirkizno plavim morem koje ovo ostrvociine posebno drugacijim velicanstveno lijepim.. Ali ne vrijedi opisivati jer ako jedna slika vrijedi vise od hiljadu rijeci, Lefkada vrijedi vise od hiljadu slika.. I sam pogled na plazu Porto Katsiki neka Vam bude dovoljan da odlucite gdje na ljetovanje

Loutraki + izlet u Atinu

LOUTRAKI – jedan od najljepsih grckih primorskih gradova I najstarija I najcuvenija termalna banja u Geckoj, savrsena je kombinacija mediteranske klime, kristalno cistog plavog mora, bujne vegetacije I toplih mineralnih izvora u podnozju planine Gerania. NAFPLION – turisticki dragulj Grcke star tri milenuma, ostvo POROS za koje je Lorens Darel rekao da je najblazenije mjesto koje je upoznao… duge pjescane plaze, nestvarno lijepa priroda, najukusnije kalamata masline, kristalno cisto more..

Privatne ture u regionu

Za sve klijente koji su ograniceni vremenom, poslovnim i porodicnim obavezama, obezbijedili smo mogucnost organizacije privatnih tura sopstvenim vozilima. Agencija poseduje kombi od 8 mesta i mini bus od 17 mjesta.

Sign In