KAPADOKIJA- POLAZAK 20.05.2020 575€       

DRŽAVNI PRAZNICI
 KAPADOKIJA 
5 DANA – POLAZAK: 20.05.202.
CIJENA ARANŽMANA: 575€

 

1.dan 20.05. PODGORICA – ISTANBUL – KAPADOKIJA Sastanak putnika na aerodromu u Podgorici, kod šaltera Oki-air u 08:00h. Let za Istanbul u 09:45. Slijetanje na aerodrom Istanbul u 12:30h. Let za Kajseri u 16:00h. Slijetanje u 17:35h. Transfer do Avanosa Urgupa, starog grada kroz koji protiče najduža rijeka u Turskoj, Kizilirmak (Crvena rijeka), poznatog po proizvodnji keramike. Smještaj u hotel sa 4* večera i noćenje.

2.3. i 4. dan 21.22. i 23.05. KAPADOKIJA Doručak. Panoramsko razgledanje grada i odlazak na Učhisar, utvrđeni grad na padini stjenovitog vrha odakle se pruža prelijep pogled na dio Kapadokije. Smještena na hiljadu metara nadmorske visine, u srcu Anadolije, Kapadokija je vulkanska visoravan na kojoj su vode i vjetrovi tokom hiljada godina, uobličili u mekanom vulkanskom tufu raznolike forme, čitave šume kupastih brežuljaka, često sa tvrđim kamenom na vrhu, koji se bolje odupro eroziji. Nazivaju ih krunisanim piramidama ili vilinim dimnjacima. Taj gotovo mjesečev pejzaž smiruju boje stijena – blijedo siva, žuta, plava, ružičasta. Oblast je slavna po klasiranoj baštini pećinskih crkava u kojima je službe držao i Sveti Vasilije Veliki i vizantijskom zidnom slikarstvu (UNESKO), kao i po zapanjujućim trogloditskim selima. Tokom dva dana punog programa u Kapadokiji posjećujemo takođe Urgup, važan centar u Kapadokiji, Goreme, ansambl oslikanih pećinskih ranohrišćanskih crkava, podzemni grad Kajmakli (ili Derinkuju), koji su rani hrišćani koristili kao skrovište od neprijatelja (osam spratova, od kojih su danas za posjetioce otvorena četiri). Rano ujutro fakultativni let balonom nad vilinim dimnjacima i spektakularnim predjelima Kapadokije, a u smiraj dana degustacija divnih kapadokijskih vina. Biće ponuđen i fakultativni izlet za Kajseri, glavni i najljepši grad Kapadokije. Vecera. Nocenje 

kapadokija

 

5.dan 24.05. KAPADOKIJA – ISTANBUL- PODGORICA Doručak. Odlazak do Kajserija, polijetanje aviona u 11.20h, dolazak u Istanbul u 13.05h, nastavak leta za Podgoricu u 18.50h i dolazak u 19.40h.

           

  Doplata za 1/1 sobu : 120 eur    

 

U cijenu aranžmana je uračunato: prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-Kajseri-Istanbul-Podgorica, transferi autobusom po programu, smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona (dorucak-vecera), obilasci prema programu, usluge vodiča, međunarodno zdravstveno osiguranje. aerodromske takse,

 

U cijenu aranžmana nije uračunato ulaznice za sve lokalitete 25 eur, fakultativne izlete, obavezan bakšiš primjeren zemlji u kojoj boravimo. 

 

                                                                                            INFORMACIJE,PITANJA I REZERVACIJE

 


Fotografije


Pošalji te poruku

KRF-VASKRS Polazak 16.04.2020 185€

Na grčkom ostrvu Krfu, praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo, predstavlja veličanstven događaj, koji harmonično ujedinjuje pravoslavnu vjeru, venecijansko nasleđe, brojne litije u pratnji filharmonijskih orkestara i opojni dah proljeća. Takvo bogatstvo tradicije, snažan religijski osjećaj i sveprisutnu radost najznačajnijeg hrišćanskog praznik, događaj je koji preporučujemo da doživite.Na grčkom ostrvu Krfu, praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo, predstavlja veličanstven događaj, koji harmonično ujedinjuje pravoslavnu vjeru, venecijansko nasleđe, brojne litije u pratnji filharmonijskih orkestara i opojni dah proljeća. Takvo bogatstvo tradicije, snažan religijski osjećaj i sveprisutnu radost najznačajnijeg hrišćanskog praznik, događaj je koji preporučujemo da doživite.

Ohrid - Polazak 05.03.2020 95€

Охрид је град у Северној Македонији, на североисточној обали Охридског језера и средиште истоимене општине. Охридска општина се састоји од града Охрида и још 28 села који заједно имају око 55.000 становника

ISTANBUL –POLAZAK 20.05.2020 180 €

Istanbul je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja prijestolnica triju velikih carstava - rimskog, bizantskog i otomanskog. Ankara je proglašena njezinim glavnim gradom. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.

Sign In