GORSKO OKO SINJAJEVINE - ZABOJSKO JEZERO       12€

                                                                                         
               ZABOJSKO JEZERO

 

 

-Planinsko jezero koje se nalazi na visini od 1477m, uključeno je u sastav Nacionalnog parka Durmitor. Na planinama Sinjajevina, 1477m Mojkovacnadmorske visine, na ivici Nacionalnog parka Durmitor u okruženju gustih četinara i bukove šume je sakriveno na prvi pogled malo Zabojsko jezero. Dubina od skoro 19 metara čini ga jednim od najdubljih jezera u Crnoj Gori, a netaknuta prirodna ljepota - pravim tajnim biserom Nacionalnog parka.

 

-Polazak u 08:00h na dogovorenom mjestu

-Lokacija: jezero se nalazi na sjevero-istočnom dijelu planine Sinjajevina, na teritoriji Nacionalnog parka Durmitor, na granici opština Žabljak i .
Mojkovac.

 

Voda Zabojskog jezera u okruženju četinarskih šuma ima smaragdno zelenu boju. 
Površina jezera je 27600m kvadratnih, ali zbog velike dubine od 19m količina vode u njemu je skoro 170000m kubnih. Takva dubina Zabojskog jezera  stavlja ga na 3.mjesto u državi, posle Crnog i Kapetanovog jezera.
Jezero je idealno za ljubitelje ribolova, ovdje živi kalifornijska pastrmka, koju mještani nazivaju 'brkač'. Na obali jezera možete uživati u čistoj i hladnoj vodi, tišinom i mirom koje završi samo jedva čujni šum planinskog izvora.abog izuzetne prirodne vrednosti Zabojsko jezero se nalazi pod zaštitnom nacionalnog rezervata. 


Fotografije


Pošalji te poruku

SARANDA + KRF 99€

Krf je jedno od najljepsih grckih ostrva. Leži u Jonskom moru, a sjeverno se spaja sa Jadranskim. Krf se ubraja među najimućnije regione u Grčkoj. Prema grčkoj mitologiji, ostrvo je dobilo ime po kćerki boga Asopa, nimfi Kerkiri, koju je oteo Posejdon. Zbog svoje veoma bujne vegetacije Grci su ovo ostrvo nazvali i "Zeleno ostrvo".

ISTANBUL –POLAZAK 20.05.2020 180 €

Istanbul je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja prijestolnica triju velikih carstava - rimskog, bizantskog i otomanskog. Ankara je proglašena njezinim glavnim gradom. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.

SOLUN-METEORI Polazak 05.03.2020 120€

SOLUN – izuzetan i nesvakidašnji grad na raskrsnici istoka i zapada,“veliki vizantijski muzej“, „most zaliva Termaikos“, „raj za hupoholičare“… vjerovatno jedini grad na svijetu koji je poznatiji po svom nadimku nego po pravom imenu-Thessaloniki. Zagonetan, uzbudljiv, kosmopolitski, donosi svojim posjetiocima bogatstvo i specifičnost kulturno-istorijskog nasleđa, arhitekture, običaja, religije i umjetnosti… Meteori , kompleks pravoslavnih manastira na čudesnim stijenama-prizor kakav nigdje na svijetu nećete vidjeti, a sa vrha pogled koji podsjeća na maštovita platna slikara nadrealista…

Sign In