Seoska domacinstva/katuni

GRANIčNI VISOVI - OD KATUNA DO KATUNA

Katuni su aktivni od polovine maja do polovine septembra, kada se stočari spuštaju u svoja sela. Kao I u svim drugim katunima, kompletan život ovdje je podređen staranju o životinjama I pravljenju sira. Stočari su gostoprimljivi I prijatni I pružiće vam priliku da ucestvujete u nekim od tradicionalnih aktivnosti koje predstavljaju njihov svakodnevni živ

KATUNSKI PUT - VIKEND U KATUNU

Katuni su aktivni od polovine maja do polovine septebra kada se stočari spuštaju u svoja sela. Kao i u svim drugim katunima kompletan život je podređen ostaranju životinjama i pravljenju sira. Stočari su gostoljubivi, prijatni i pružiće vam priliku da učestvujete u nekim od tradicionalnih aktivnosti koje predstavljaju njihov svakodnevni život. Hran

EKO KATUN BOžIćKI - KOMOVI

Miksa je jedan od onih ljudi koji su postali zastitni znak Komova i prakticno je nezaobilazna tacka koju posjeti bilo koji gost.

SAMELOVA KOLIBA PROKLETIJE

Samelova koliba se nalazi u Bajrovica katunu, u Nacionalnom parku "Prokletije" na oko 1750m nadmorske visine. Na raspolaganju vam je udobno opremljena dvospratna brvnara i dva bungalova, a obroci koje ce za vas pripremiti domacini bice zacinjeni zadivljujucim pogledom na obronke i vrhove okolnih planina..

IMANJE POD BJELASICOM - BIJELO POLJE

Dulovici su mladi, energini i cvrsto posveceni tradicionalnom nacinu zivota. Njihovo imanje se nalazi se na suncanoj strani iznad sela Ravna Rijeka

DO VUčELJICA - ANDRIJEVICA

Na priblizno 5 km od Andrijevice, sumskim putem dolazi se u zaseok Talanovac, a na njegovoj suncanoj strani nalazi se imanje Vucelica na nadmorskoj visini od 1110m.

PADINA SVITACA - GRANčANICE

Gazdinstvo "Padina svitaca" sastoji se od novoizgradjene kuce i pomocnih objekata, koja ima svoju organsku bastu i vocnjak..

KRALJSKA KOLIBA - ANDRIJEVICA

Kraljska koliba se nalazi na trecem kilometru puta koji vijuga od Andrijevice prema prevoju Tresnjevik i dalje ka Kolasinu, odnosno prema regionalnom parku prirode Komovi..

TRI IZVORA - LUBNICE BERANE

Lubnice Seosko domacinstvo "Tri izvora" Cuje se samo huk rijeke i ptice. Ovdje u lubnickom zaseoku Aluge na oko hiljadu kilometara nadmorske visine u vikendici Slavka Obradovica okruzenoj stotinama stabala vocnaka, covjek bi mogao da prozivi zivot.

KUĆA KLJAJIĆA - LUBNICE, BERANE

Oni su mladi, vrijedni i uvijek nasmijani i imaju cetviri djece.. Njihv elan je zarazan i sasvim prirodno pozelite da im se odmah pridruzite u branju malina, pravljenu kosnica, i cijedjenju soka..

ZELENA DOLINA - BISTRICA

Dom Hajrije i Mifta Pilice u Bistrici idealan je za porodicni odmor. Sve je tu: udobne sobe, sto u dvoristu, gdje mozete doruckovati uz cvrkut ptica, potok, livade, zivotinje i opijajuci vazduh. Da se gosti, roditelji i djeca sasvim opuste i ulijene prepuste predivnoj prirodi, domacice njenom umirujucem duhu, i njenoj bozanstvenoj kuhinji.

KATUNSKI PUT - VIKEND NA KATUNU

Katuni su aktivni od polovine maja do polovine septembra, kada se stočari spuštaju u svoja sela. Kao i u svim drugim katunima, kompletan život ovdje je podređen o staranju o životinjama i pravljenju sira. Stočari su gostoljubivi i prijatni i pružiće vam priliku da učestvujete u nekim od tradicionalnih aktivnosti koje predstavljaju njihov svakodnevni 

KATUNSKI PUT - JEDNODNEVNI IZLET

Katuni su aktivni od polovine maja do polovine septembra, kada se stočari spuštaju u svoja sela. Kao i u svim drugim katunima kompletan život ovde je podređen staranju o životinjama i pravljenju sira. Stočari su gostoljubivi, prijatni i pružiće vam priliku da učestvujete u nekim od tradicionalnih aktivnosti koje predstavljaju njihov tradicionalni ž

KATUNSKI PUT

Katuni su aktivni od polovine maja do polovine septembra, kada se stocari spustaju u svoja sela. Kao i u svim drugom katunima, kompletan zivot ovdje je podredjen staranju o zivotinjama i pravljenju sira. Stocari su gostoljubivi i prijatni i pruzice Vam priliku da ucestvujete u nekim od tradicionalnih aktivnosti koje predstavljaju njihov svakodnevni zivot.

Sign In