RIM 30.04.-04.05.2019.       429€

 

 

 

RIM- avio aranžman

Period: 30.04.-04.05.2019.

 

Rim – glavni grad Italije sa oko 3 000 000 stanovnika. Inspirisani njegovom bogatom prošlošću hroničari ga nazivaju još I “prijestonica svijeta” (caput mundi), “vječni grad” (la citta eterna) ili “apostolski  prag” (limen apostolarum). Ovaj megalopolis u svom okrlju čuva I najmanji grad – državu na svijetu, suvjerenu teritoriju Svete stolice – Vatikan. Rim se rasprostire na sedam prežuljaka (Kapitalo, Palantin, Aventin, Celij, Eskvilin, Viminal, Kvirinatal) I predstavlja nevjerovatan sklad arhitektonskih zdanja od antničkih vremena preko srednjeg vijeka I renesanse do današnjih dana. Rim je po izgledu moderna evropska prijestonica, a ujedno je I grad muzej koji svojim brojnim remek djelima I znamenitostima predstavlja turističko carstvo za milione posjetilaca.

 

Rim - avio aranzman 

 

1 dan 30.04.2019. Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u Podgorici u 11:00h. Dolazak na aerodrom I čekiranje na let Rim. Polijetanje za Rim u 17:00h . Po dolasku u Rim 18:15h I po završetku graničnih formalnosti slijedi transfer do hotela uz panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Madore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava svetog Aranđela I crkva Sv. Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini,  “Bocca della Verita”. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak (metro + šetnja) od čuvenih trgova: Piazza di Poplo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Via Nazionale.. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2 dan 01.05.2019.  Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet “Forum I Koloseum” u pratnji vodiča (ide se pješaka I metroom). Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao I na kome su ovjekovječene njegove najveće ponude I dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog I javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, največi Rimski amfiteatar “čudo” inženjerije, I graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu I pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode Rimskih imperatora I širenje njihove vlasti I uticaja na teritoriju  koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prijestonica svijeta), brežuljak Palatino mjesto na kome je po legend vučica odgajila Romula I Rema mitske osnivače grada I koji u narednim vijekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora I uglednih građana: Forum, centar političkog, javnog I komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica I hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoritetra antičkog Rima, za ciji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Nakon toga slobodno vrijeme za individualne aktivnosti I šoping. Noćenje.

 

Rim, putovanje 1. maj

 

3 dan 02.05.2019. VATIKAN – Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativnu posjetu u Vatikanu u pratnji vodiča (ide se metroom). U okviru posjete obilaze se najznačajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tepiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 vijeka; zatim Skitinska kapela poznata po tavici koju je oslikao  Mikelanđelo Buonaroti temama uz starog zavijeta. Slijedi slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za obilazak najveće crkve na svijetu – Crkve Sv. Petra. Slobodno posle podne za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

4 dan 03.05.2019. Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog izleta do Tivolija. Posjeta kompleksa Vila D Este koji sa svojom palatom, baštom I više stotina monumentalnih Fontana u baroknom stilu, pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti I šoping. Noćenje.

 

5 dan 04.05.2019. Doručak. Nakon doručka predviđeno je slobodno vrijeme do napuštanja hotela. Transfer do aerodrome u 11:45h. Let za Dubrovnik je predviđen u 15:00h po redu letenja. Dolazak u Dubrovnik u 16:20h. Transfer do Podgorice.

 

Rim- putovanje

 

CIJENA ARANŽMANA: 429€

 

U CIJENU ARANŽMANA UKLJUČENO:

 • Prevoz  avionom na relaciji Dubrovnik Rim Dubrovnik
 • Transfer na relaciji Podgorica  - Dubrovnik – Podgorica
 • Ručni prtljag do 10kg (55x40x23) I čekirani prtljag do 20kg (do 158cm u obimu)
 • Usluga četiri noćenja sa doručkom u hotelu BV Oly 4* u Rimu
 • Usluga pratioca/vodiča
 • Ostali organizacioni troškovi
 • Aerodromske takse

 

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

 • Troškovi putnog zdrastvenog osiguranja
 • Fakultativne posjete, ulaznice I karte za gradski prevoz
 • Gradska taksa za boravak: za boravak u hotelu kategorije 3*plaća se 4€ po osobi po danu, dok u hotelu kategorije 4* plaća se 6€ po danu po osobi isključivo na recepciji hotela

 

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti važeći najmanje 3 mjeseca posle završetka putovanja

 

INFORMACIJE, PITANJA I REZERVACIJE


Fotografije


Pošalji te poruku

VERONA - MILANO - GARDALAND - VENECIJA - SIRMIONE 22.08.2019.

Italija ima vise UNESCO zasticenih spomenika nego bilo koja druga zemlja na svijetu. Njih cak 50. Mnogi od najvecih svjetskih brendova dolaze iz Italije. Nutela, Ferari, Versace imena su za koje je cuo citav svijet. Zakon nalaze da sve gondole u Veneciji moraju bite crne boje. Italijanska trobojka nastala je po uzoru na trobojku Francuske. Tokom dugo godina, zastava Italije se mijenjala, a danasnje trio boje, predstavljaju nadu, vjeru i milosrdstvo.

LEFKADA

Lefkada, Leucadia, Santa Maura… Carobno neodoljivo ostrvo u srcu Jonskog mora, sa svojim cudesnim plazama I tirkizno plavim morem koje ovo ostrvociine posebno drugacijim velicanstveno lijepim.. Ali ne vrijedi opisivati jer ako jedna slika vrijedi vise od hiljadu rijeci, Lefkada vrijedi vise od hiljadu slika.. I sam pogled na plazu Porto Katsiki neka Vam bude dovoljan da odlucite gdje na ljetovanje

KRF

KRF – jedno ostrvo mora zaista biti miljenik prirode, da bi izgledao kao Krf. Mozda je to jedino objasnjenje za toliku ljepotu, bujnu vegetaciju, prelijepe pjescane plaze, tirkizno plavo more.. Istorija je gradu Krfu podarila, dvije tvrdjave, stari grad sa divnim palatama, crkvu Sv Spiridona iz XVI vijeka, prostrani trg Spianadu sa palatom Liston.. Istorijska u kulturna bogatstva podsjecaju na sve civilizacije koje koje su ostrvom protutunjale kroz vijekove I ostavile svoj pecat..

Sign In