RIM 30.04.-04.05.2019.       429€

 

 

 

RIM- avio aranžman

Period: 30.04.-04.05.2019.

 

Rim – glavni grad Italije sa oko 3 000 000 stanovnika. Inspirisani njegovom bogatom prošlošću hroničari ga nazivaju još I “prijestonica svijeta” (caput mundi), “vječni grad” (la citta eterna) ili “apostolski  prag” (limen apostolarum). Ovaj megalopolis u svom okrlju čuva I najmanji grad – državu na svijetu, suvjerenu teritoriju Svete stolice – Vatikan. Rim se rasprostire na sedam prežuljaka (Kapitalo, Palantin, Aventin, Celij, Eskvilin, Viminal, Kvirinatal) I predstavlja nevjerovatan sklad arhitektonskih zdanja od antničkih vremena preko srednjeg vijeka I renesanse do današnjih dana. Rim je po izgledu moderna evropska prijestonica, a ujedno je I grad muzej koji svojim brojnim remek djelima I znamenitostima predstavlja turističko carstvo za milione posjetilaca.

 

Rim - avio aranzman 

 

1 dan 30.04.2019. Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u Podgorici u 11:00h. Dolazak na aerodrom I čekiranje na let Rim. Polijetanje za Rim u 17:00h . Po dolasku u Rim 18:15h I po završetku graničnih formalnosti slijedi transfer do hotela uz panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Madore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava svetog Aranđela I crkva Sv. Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini,  “Bocca della Verita”. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak (metro + šetnja) od čuvenih trgova: Piazza di Poplo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Via Nazionale.. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2 dan 01.05.2019.  Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet “Forum I Koloseum” u pratnji vodiča (ide se pješaka I metroom). Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao I na kome su ovjekovječene njegove najveće ponude I dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog I javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, največi Rimski amfiteatar “čudo” inženjerije, I graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu I pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode Rimskih imperatora I širenje njihove vlasti I uticaja na teritoriju  koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prijestonica svijeta), brežuljak Palatino mjesto na kome je po legend vučica odgajila Romula I Rema mitske osnivače grada I koji u narednim vijekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora I uglednih građana: Forum, centar političkog, javnog I komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica I hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoritetra antičkog Rima, za ciji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Nakon toga slobodno vrijeme za individualne aktivnosti I šoping. Noćenje.

 

Rim, putovanje 1. maj

 

3 dan 02.05.2019. VATIKAN – Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativnu posjetu u Vatikanu u pratnji vodiča (ide se metroom). U okviru posjete obilaze se najznačajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tepiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 vijeka; zatim Skitinska kapela poznata po tavici koju je oslikao  Mikelanđelo Buonaroti temama uz starog zavijeta. Slijedi slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za obilazak najveće crkve na svijetu – Crkve Sv. Petra. Slobodno posle podne za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

4 dan 03.05.2019. Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog izleta do Tivolija. Posjeta kompleksa Vila D Este koji sa svojom palatom, baštom I više stotina monumentalnih Fontana u baroknom stilu, pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti I šoping. Noćenje.

 

5 dan 04.05.2019. Doručak. Nakon doručka predviđeno je slobodno vrijeme do napuštanja hotela. Transfer do aerodrome u 11:45h. Let za Dubrovnik je predviđen u 15:00h po redu letenja. Dolazak u Dubrovnik u 16:20h. Transfer do Podgorice.

 

Rim- putovanje

 

CIJENA ARANŽMANA: 429€

 

U CIJENU ARANŽMANA UKLJUČENO:

 • Prevoz  avionom na relaciji Dubrovnik Rim Dubrovnik
 • Transfer na relaciji Podgorica  - Dubrovnik – Podgorica
 • Ručni prtljag do 10kg (55x40x23) I čekirani prtljag do 20kg (do 158cm u obimu)
 • Usluga četiri noćenja sa doručkom u hotelu BV Oly 4* u Rimu
 • Usluga pratioca/vodiča
 • Ostali organizacioni troškovi
 • Aerodromske takse

 

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

 • Troškovi putnog zdrastvenog osiguranja
 • Fakultativne posjete, ulaznice I karte za gradski prevoz
 • Gradska taksa za boravak: za boravak u hotelu kategorije 3*plaća se 4€ po osobi po danu, dok u hotelu kategorije 4* plaća se 6€ po danu po osobi isključivo na recepciji hotela

 

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti važeći najmanje 3 mjeseca posle završetka putovanja

 

INFORMACIJE, PITANJA I REZERVACIJE


Fotografije


Pošalji te poruku

Španija Italija Francuska 26.04.-05.05.2019.

Spanija je poznata kao zemlja koja organizuje najludje i najspektakularnije festivale, kao sto su trke sa bikovima, festival vatre i festival gadjanja sa paradajzom i slicno. Najduzi tunel na svijetu spaja Svajcarsku i Italiju i dugacak je cak 57 km. Za njegovu izgradnju bilo je potrebno 17 godina. Zakon nalaze da sve gondole u Italiji moraju biti crne boje.

Pariz i Diznilend 02.05.-05.05.2019.

Pariz grad svijetlosti, arhitekture, umjetnosti danas je turisticki najatraktivniji I najposjeceniji grad na svijetu. Prijestonica Francuske, epitet najposjecenijeg grada dobila je sa razlogom. Impresionira najboljim muzejima, najraskosnijim dvorcima, najljepsim ulicama I bulevarima, sjajnom zabavom u kan kan klubovima, I naravno Diznilendom.

ISTANBUL 29.04.-04.05.2019.

ISTANBUL – Grad cara Konstantina, prijestonica careva Istočnog Rimskog carstva i centar velike Turske imperije danas broji preko 15 miliona stanovnika i svrstava se u najveće gradove svijeta. Jedinstven kao jedini grad koji se prostire na dva kontinenta. Svjedok je svih važnih istorijskih epoha i imperija koje su gradu ostavile svoje pečate. Sve vojske (egipatske, persijske, grčke, rimske, otomanske, krstaške…) prošle su ovim gradom. Na čuvenom Bosforu, Istanbul danas predstavlja spoj Orijenta i Evrope, savremenog i tradicionalnog, poznatog i misterioznog…

Sign In