KRF-VASKRS POLAZAK 16.04.2020 185€       

VASKRS 2020
 VELIČANSTVENI VASKRS NA KRFU
5 DANA –  POLAZAK: 16.04.2020.
CIJENA ARANŽMANA: 185€ 

 

1.DAN-PODGORICA 16.04.2020. Polazak ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u 19:00h. Putovanje autobusom visoke turističke klase, preko Skadra, Drača, Đirokastra, graničnog prelaza Kakavia…Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

2.DAN- KRF Veliki petak 17.04. Dolazak u luku Igumenica u jutarnjim časovima. Putovanje feribotom do ostrva Krf (1h 45min). Po dolsaku na ostrvo, obilazak starog grada (panoramsko-pješačka tura): Stara tvrđava – najočuvanija vizantijska tvrđava u Grčkoj, Liston – kompleks zgrada koje predstavljaju centar društvenog života, djelo čuvenog arhitekte Lesepsa, Enozis – spomenik ujedinjenju jonskih ostrva sa Grčkom, veličanstvena Palata Svetih Georgija i Mihaila – najljepši ostatak britanske vladavine ostrvom, Crkva Svetog Spiridona zaštitnika ostrva. Nastavak putovanja do hotela Iliada beach3* u mjestu Guvia, desetak minuta vožnje od starog grada. Slobodno vrijeme za odmor. U dogovoreno vrijeme, odlazak do starog grada. Na Veliki petak, počev od 14:00h, pa sve do deset uveče, na svakih pola sata kreću litije iz mnogobrojnih gradskih crkava. Cvijećem ukrašene Plaštanice na rukama nose vojnici, mornari, učenici i brojno sveštenstvo. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN – KRF Velika subota 18.04. Doručak. Odlazak u grad Krf na svečanu litiju u kojoj mošti Svetog Spiridona čudotvorca uz pratnju simfonijskog orkestra obilaze grad. U 11:00, kada se oglase zvona koja najavljuju prvo Hristovo Vaskrsenje, nastupa jedinstvena ceremonija „bacanja ćupova“. Sa stotina prozora ukrašenih purpurnim tkaninama, bacaju se ćupovi, čiji prasak prilikom razbijanja o pločnik izaziva oduševljenje brojnih turista, koji se otimaju o djeliće ćupova, jer se vjeruje da donose sreću. Organizovan, fakultativni obilazak Srpske kuće i Mauzoleja na ostrvu Vido. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U 21:30 polazak u grad Krf. Pola sata prije ponoći, iz Crkve Svete Petke ka centralnom gradskom trgu – Spianada, kreće svečana Vaskršnja litija. Tačno u ponoć, kada se na Staroj tvrđavi osvijetli ogroman natpis „HRISTOS ANESTI“, a purpurni krst postane bijele boje, kreće spektakularni vatromet, koji će Vas uz svjetlost desetina hiljada svijeća, ostaviti bez daha! Odlazak na ponoćnu službu i pričest. Povratak u hotel. Noćenje. 

krf

4.DAN – KRF – Vaskrs 19.04. Doručak. Slobodno vrijeme u starom gradu ili organizovan fakultativni izlet Paleokastrica – Ahilion. Putovanje do Paleokastrice, oblasti na zapadnoj obali ostrva za koju se vezuju počeci razvoja turizma na Krfu. Obilazak manastira posvećenog Bogorodici, koji  se nalazi na uzvišenju, sa čarobnim pogledom na cijelu oblast. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Ahiliona – raskošnog dvorca Austro-Ugarske carice Elizabete. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DAN – KRF – PODGORICA 20.04.2020. Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u gradu Krfu za šoping, individualne obilaske. Polazak feribotom za Igumenicu u ranim poslijepodnevnim časovima. Putovanje preko graničnog prelaza Kakavia, Đirokastra, Drača, Skadra…Dolazak u Podgoricu u kasnim noćnim časovima.

                                     

U cijenu aranžmana je uključeno:

  • 3 noćenja/doručak (švedski sto) u Hotelu Iliada Beach 3* u 1/2 i 1/3 sobama
  • prevoz novim modernim autobusima, obilasci prema programu, usluge vodiča
  • karte za feribot Igumenica – Krf – Igumenica

U cijenu nije uključeno:

  • fakultativne izlete (Srpska kuća – ostrvo Vido – 15€ ; Paleokastrica – Ahilion- 20€)
  • obavezno međunarodno osiguranje 5€ (obezbjeđuje agencija).

 

Hotel ILIADA BEACH 3* www.iliadabeach.com nalazi se u centru odmarališta Guvija, na svega 7km od centra grada Krfa. Sve sobe su klimatizovane, sa TV-om sa satelitskim kanalima, frižiderom i bežičnim internetom. Na booking.com-u prosječna ocjena hotela je 8,6!                                         Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

U cijenu aranžmana je uključeno:

  • 3 noćenja/doručak (švedski sto) u Hotelu Iliada Beach 3* u 1/2 i 1/3 sobama
  • prevoz novim modernim autobusima, obilasci prema programu, usluge vodiča
  • karte za feribot Igumenica – Krf – Igumenica

U cijenu nije uključeno:

  • fakultativne izlete (Srpska kuća – ostrvo Vido – 15€ ; Paleokastrica – Ahilion- 20€)
  • obavezno međunarodno osiguranje 5€ (obezbjeđuje agencija).

 

Hotel ILIADA BEACH 3* www.iliadabeach.com nalazi se u centru odmarališta Guvija, na svega 7km od centra grada Krfa. Sve sobe su klimatizovane, sa TV-om sa satelitskim kanalima, frižiderom i bežičnim internetom. Na booking.com-u prosječna ocjena hotela je 8,6! 

 

Krf

                                                                                            

 

                                                                                               INFORMACIJE,PITANJA I REZERVACIJE


Fotografije


Pošalji te poruku

JUZNA TOSKANA-BAJKOVITA ITALIJA Polazak:04.03.2020 190€

Vodimo vas u najživopisniji i najromantičniji dio Italije - južna Toskana. Italijanska bajka počinje obilaskom jedne od najljepših banja Italije Chianciano terme. Tokom boravka u ovom dijelu Toskane, pruža vam se prilika da posjetite Arezzo, Cortonu, Sineu, San Gimignano I Pienzu, bisere smještene između toskanskih brda sa vinogradimo i hacijendama Bajka ne bi bila potpuna bez obilaska etrurskog grada - Arezza u kojem je snimljen film " La vira e bella" Vodimo vas u najživopisniji i najromantičniji dio Italije - južna Toskana. Italijanska bajka počinje obilaskom jedne od najljepših banja Italije Chianciano terme. Tokom boravka u ovom dijelu Toskane, pruža vam se prilika da posjetite Arezzo, Cortonu, Sineu, San Gimignano I Pienzu, bisere smještene između toskanskih brda sa vinogradimo i hacijendama Bajka ne bi bila potpuna bez obilaska etrurskog grada - Arezza u kojem je snimljen film " La vira e bella"

SOLUN-METEORI Polazak 05.03.2020 120€

SOLUN – izuzetan i nesvakidašnji grad na raskrsnici istoka i zapada,“veliki vizantijski muzej“, „most zaliva Termaikos“, „raj za hupoholičare“… vjerovatno jedini grad na svijetu koji je poznatiji po svom nadimku nego po pravom imenu-Thessaloniki. Zagonetan, uzbudljiv, kosmopolitski, donosi svojim posjetiocima bogatstvo i specifičnost kulturno-istorijskog nasleđa, arhitekture, običaja, religije i umjetnosti… Meteori , kompleks pravoslavnih manastira na čudesnim stijenama-prizor kakav nigdje na svijetu nećete vidjeti, a sa vrha pogled koji podsjeća na maštovita platna slikara nadrealista…

Ohrid - Polazak 05.03.2020 95€

Охрид је град у Северној Македонији, на североисточној обали Охридског језера и средиште истоимене општине. Охридска општина се састоји од града Охрида и још 28 села који заједно имају око 55.000 становника

Sign In