NAJPOŽELJNIJE MJESTO ZA PUTOVANJE 2019.

Možda svi putevi vode u Rim, ali je ipak prestonica Ujedinjenog Kraljevstva zauzela prvo mjesto na ovogodišnjoj listi turističkih destinacija popularnog veb sajta Trip Advisor.

Londonu je pripala ova laskava titula nakon analize svih ocjena i recenzija hotela, restorana i drugih turističkih atrakcija koje su korisnici Trip Advisora objavili na ovaj web platformi. I druga mjesta su na ovoj listi dobro prošla.

Pariz zauzima drugu poziciju, Rim je treći dok se na četvrtom mjestu nalazi popularno grčko ostrvo Krit. Prvoh deset najpoželjnijih destinacija upotpunjuju još ostrva Bali i Puket Istanbul Marakeš i Dubai. Zanimljivo je da Njujork grad koji je svake godine bio u vrhu liste, ovog puta tek na trinaestom mjestu.

LONDON je najpoželjnija turistička destinacija 2019.

Ljudi turističke organizacije grada nisu krili svoje zadovoljesvo nakon što je London izabran za najpoželjniju turističku destinaciju na svijetu. Povodom prestižnog priznanja, direktorka ove organizacije je izjavila sledeće: "London je poznat po svojoj uzbudljivoj istoriji i on je jedan od najvećih svjetskih centara kreativnosti i slobodne misli. U ovom gradu je pisao Šekspir, nastala je pank muzika, a danas je on modna prestonica svijeta. Kreativna energija i kulturna raznolikost se osjećaju u svakom aspektu života u Londodnu: hrani, modi, umjetnosti, biznisu u noćnom životu".